Flere nye øvelser ble introdusert og lokale utøvere utmerket seg under banestevnet i Måndalen. Iver Hole vant 200 meter og 800 meter for i sin klasse G14. Ludvik Vold Hovde tok førsteplassen i 100 meter hekk, diskos og andreplass på spydkonkurransen for G15. Kristina Hjelden fra Innfjorden vant sin klasse i liten ball.

Gikk knirkefritt

Leder for friidrettsgruppa i Måndalen, Kristin Lien, var fornøyd med hvordan arrangementet hadde utspilt seg.

– Arrangementet gikk knirkefritt. Vi har arrangert så ofte de siste åra at nå har vi det i fingrene. Det er artig å se at vår erfaring som arrangør gjør at vi har så god kontroll på det som foregår.

Under stevnet ble det introdusert flere øvelser som aldri før har vært gjennomført på Måndalen stadion. Lien var fornøyd med gjennomføringen på disse øvelsene.

– Vi hadde stav, tresteg og nye hekkeøvelser. Med god hjelp fra dommere fra kretsen gikk det fint. Dette var i det hele tatt en flott gjennomgang for oss til vi skal arrangere ungdomsledere neste høst. Mange av disse øvelsene skal være en del av programmet også da.

Ble hedret

Olav Hansen er leder i Møre og Romsdal friidrettskrets. Sammen med deltakerne fra Dimna IL ble han ropt opp og hyllet for deres engasjement innenfor friidretten. Dimna fra Ulsteinvik fikk nylig en verdensmester i Karsten Warholm, og Hansen tror et sånt forbilde har mye å si for engasjementet blant unge.

– Jeg tror Karsten betyr mye for interessen både lokalt og nasjonalt. En ting er resultatene, men han er en veldig fin fyr. Karsten er kjekk og jordnær og det er tydelig at han er det store forbildet for barna. Jeg håper og tror han kan løfte friidretten i Møre og Romsdal til nye høgder. Vi har allerede merket at ungdom kommer til oss og vil være en del av friidrettsmiljøet vårt.

Ifølge Hansen er det 170–180 aktive medlemmer i Dimna sitt friidrettslag. Han forteller om et helt spesielt miljø der alle blir sett.

– Vår filosofi er at alle fortjener å være med og at alle skal bli sett. Vi hjelper dem og støtter dem uansett. Alle har de samme sjansene hos oss. En utøver kan være dårligst resultatmessig, men kan bety utrolig mye for gruppa ved å skape et godt miljø gjennom gode

holdninger. Jeg vil si at vi har ett unikt miljø i Dimna IL.

Faste konkurrenter

Vibekke Gussiås og Mali Bjerke Meisingset er konkurrenter, men også gode venner. De representere Skåle og Tingvoll, og er vant til å møte hverandre rundt om på stevner i fylket.

– Det gikk bra i dag. Vi kom på første og andre plass, forteller Gussiås.

Hun kan fortelle at hun trener hver dag. Fotball, håndball, hekk, sprint og kappgang er de forskjellige greinene den allsidige jenta er innom hver uke.

– Jeg har lyst til å bli så god som overhodet mulig, forteller hun videre. Jentene har ikke noe klart friidrettsidol, men er mektig imponert over det Karsten Warholm har fått til.

Dimna IL og Olav Hansen ble hedret for deres engasjement innenfor friidretten i Møre og Romsdal. Foto: Torvald Hjelden Sætrang
Mali Bjerke Meisingset og Vibeke Gussiås er vant til å møtes på stevner rundt om i fylket. Foto: Torvald Hjelden Sætrang