Tommy Unhjem er idømt 2 kampers karantene og en bot på 4 000 kroner i forbindelse med ÅIFs bortekamp mot Tingvoll forrige helg.

- Hvem betaler bota og hvor alvorlig ser fotballgruppas styre på dette?

- Tommy betaler selv bota, så den saken er grei. Jeg vet fra samtaler med ham i helga at han ikke fullt ut er enig i dommernes beskrivelse av situasjonene som førte til utestengelse men vi velger likevel å ikke anke avgjørelsen.

- Fotballgruppas styre har ikke diskutert saken enda, da vi først fikk kretsstyrets avgjørelse oversendt på fredag. Jeg kan ikke komme med noen vurdering av denne saken ut over det som beskrives fra kretsstyret ettersom jeg selv ikke var til stede på Tingvoll.

Leder for fotballgruppa i ÅIF, Levi Mikalsen, synes det er svært uheldig at en fotballeder fa ÅIF - uansett nivå - oppfører seg på en slik måte at dommeren ser det nødvendig å rapportere til fotballkretsen. Foto: Anders A. Hagen

- Generelt er det svært uheldig både for laget det gjelder og klubben som helhet hvis våre ledere oppfører seg på en slik måte at dommerne ser det nødvendig å rapportere vedkommende inn til fotballkretsen.

- Når var det treneren ble bøtelagt/utestengt forrige gang?

Så vidt jeg vet er dette første gang på mange år at en leder i ÅIFs fotballgruppe, uansett nivå, er utestengt fra kamper. Heldigvis. Det ble imidlertid utstedt en bot på 1000 kroner tidligere i år, også den til A-lagets trener.

- Vil dette få konsekvenser for hans virke som hovedtrener for deres A-lag?

- Avgjørelsen fra kretsen ble som nevnt gjort kjent på fredag. Vi har dermed ikke fått diskutert denne saken verken i vårt sportslige utvalg eller i klubbstyret. Vi skulle selvsagt aller helst vært denne saken foruten og vi kommer til å ta tak i det i møter kommende uke, sier Mikalsen.

- Utrolig urettferdig

- Er du for hissig til å være fotballtrener, Tommy Unhjem?

- Nei. Jeg er veldig engasjert og opptatt av det som skjer.

- I overkant?

- Hvis jeg fortjener å bli utvist, så innrømmer jeg det. Jeg ble utvist tidligere i år også. Da var en av spillerne mine stygt skadd etter ei grisetakling. Jeg var forbanna og nektet å forlate bana, da jeg ble bedt om det. Den utvisninga var min egen feil.

- Denne gangen er det utrolig urettferdig, og jeg har enda ikke fått en skikkelig forklaring på hvorfor jeg ble utvist. Jeg føler at dommeren og kretsen benytter en anledning til å ta meg, og statuere et eksempel. Fordi jeg er engasjert og ligger nok i grenseland i alle kamper. Sånn er jeg.

Unhjem innrømmer at han ofte bygger seg opp et visst frustrasjonsnivå allerede før kamp. Dette skyldes gjerne spillere som er borte av diverse årsaker, som gjør at han ikke kan sette opp laget før han ser hvem som sitter i bussen.

- Så vet jeg at laget trenger poeng, da vet du.

- Men jeg tar de straffene jeg får, og sover ikke dårligere av den grunn, sier Tommy Unhjem.