Kretsmesterskapet i futsal for 14-åringer arrangeres i Isfjorden i helga. Leder i fotballgruppa i Isfjorden idrettslag, Silje Anette Nyheim, forteller at de denne helga har satt hele fotballgruppa i sving, ikke bare foreldrene til 14-åringene.

- Hvis ikke hadde vi ikke klart det, sier Nyheim og opplyser at det er 24 påmeldte lag til mesterskapet som starter med at hvert lag får spille tre kamper hver, før det etter hvert blir sluttspill.

Fire lokale lag

Isfjorden idrettslag stiller med to guttelag. Åndalsnes IF og Langfjorden stiller med hvert sitt jentelag. Blant publikum spås det at sistnevnte lag har store sjanser til å nå søndagens finale. Og jentene sjøl har ei klar målsetting om å bli kretsmestere.

- Det er målet, forteller Oline Kavli Ree, etter at hun og lagvenninne sikret seg en overbevisende seier mot Dahle.

Jentene syne det er kjekt med innendørsfotball, som skiller seg litt fra vanlig fotball. Ree forteller at futsal krever at man hele tiden har oversikt over hele banen.

- Det går mye fortere, det er et hurtigere spill, sier Lone Dahle Skomsø.

- Og så må man bevege seg mye mer i alle mulige posisjoner, legger Synne Remmem Nygård til.

Langfjorden har ikke nok spillere til å stille lag i 14-årsklassen alene, derfor har de med seg noen spillere fra Batnfjorden.

- Første kretsmesterskapet noensinne

Kim Hugo Nyheim er hjelpetrener til Isfjordens guttelag. Han forteller at det er første gang at denne kretsen arrangerer kretsmesterskap i futsal. Han forklarer at futsal i hovedsak er innendørsfotball, der det brukes en spesiell ball som ikke har sprett. I tillegg brukes det håndballmål.

- Det er en idrett i vekst. Futsal har til og med eget forbund og er ikke en del av fotballforbundet, sier han.