Åndalsnes-gutten hadde all mulig grunn å være fornøyd, etter at Molde Fotballklubbs juniorlag hadde kopiert den bragden det er å vinne to år på rad. Det er ikke så mange som har vært kapable til det i NM-sammenheng. Prestasjonen blir ikke akkurat mindre av at MFK mønstret en førsteellever uten to av sine største stjerner.

Einar Braut Håland kom riktig nok inn i annen omgang. Men den hurtigste og kanskje målfarlige tenåringen av alle i norsk fotball, satt hjemme i Molde. Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet valgte å spare Thomas Amang, som mest sannsynlig blir å finne i startoppstillingen når MFK møter Lillestrøm søndag kveld.

Smell i hodet

Leo Skiri Østigård er en skikkelig tøffing. Den taklingssterke raumaværingen gir alt i duellene. Det fikk Vålerenga-spillerne erfare i fjor, og Rosenborgs elleve utvalgte føle på kroppen i Telenor Arena. 19-åringen dominerte i lufta både offensivt og defensivt.

Leo hadde fått seg to smeller i hodet da det smalt for tredje gang. Kampuret hadde på det tidspunktet passert 45 minutter. MFK var bare ti spillere på banen da Rosenborg tok ledelsen. Trønderne utnyttet at lagets forsvarsklippe var ute og fikk behandling. Smellen som Skiri Østigård fikk, var såpass hard at han måtte byttes ut.

Måtte gi seg

-Det virket som det gikk bra etter smell nummer tre. Da jeg på nytt stanget hodet i «skallen» på en Rosenborg-spiller mot slutten av omgangen, måtte jeg dessverre kaste inn håndkleet. Det var ikke med lett hjerte at jeg gjorde det. Men det var nok en riktig avgjørelse selv om jeg aller helst skulle ha vært ute på banen, sa landslagsspilleren til Åndalsnes Avis.

Leo Skiri Østigård måtte innrømme at det så mørkt ut med tanke på seier, da Rosenborg gikk opp i 2-0. Han berømmet lagkameratene som ikke ga opp, og kom sterkt tilbake mot slutten av oppgjøret.

Kom sterkt tilbake

-Det var utrolig sterkt å hente inn Rosenborgs tomålsledelse. Jeg forsto vi hadde en god mulighet da det ble straffesparkkonkurranse. For vi har vært vanskelig å slå der, sa Skiri Øsstigård. Han var ikke den eneste som fryktet at løpet var kjørt da flere av MFK-erne slet med å overliste Rosenborg-keeperen.

-Vi hadde bare misset på ett av de siste 21 straffesparkene. Derfor var det på ingen måte tilfeldig at vi avgjorde dette til vår fordel, sa Skiri Østigård