Aksel Berget Skjølsvik er ansatt som daglig leder i ÅIF. Nå skal han holde til ved klubbhuset til ÅIF, bare meter unna banen hvor det hele virkelig startet for den tidligere fotballproffen fra Åndalsnes.

– Hva vil din jobb som daglig leder i ÅIF gå ut på?

– Jeg skal jobbe litt overalt i idrettslaget. Det har vært en del diskusjon rundt oppgavene mine, men jeg skal i hovedsak være med å «rydde litt», strukturere organisasjonene og komme med nye ideer. Hovedstyret i ÅIF legger føringer for min jobb framover. Det har vært noen frivillige som har hatt for mye å gjøre. Det er beundringsverdig hvor mange frivillig som bidrar. Jeg skal jobbe med hele spekteret og sørge for at aktiviteten stiger. Fotball, håndball, turn, ski osv. Vi skal ha fokus på alt, men det blir lagt litt mer fokus der det er størst medlemstall.

– Hva er hovedmålet med jobben din?

– Hovedmålet er at ungdom og barn på Åndalsnes og i Rauma skal få et større tilbud. Vi ønsker å rive de bort fra Ipad og Playstation. Ungene skal huske ÅIF som en bidragsyter til en fin barndom.

– Hvordan skal dere få til dette?

– Det fungerer bra fra før, men ikke optimalt. Vi ønsker å strukturere organisasjonen. Det skal bli et større tilbud og mer aktivitet. Jeg har spennende ideer som håndballskole, fotballskole og Idretts SFO der barn kan komme etter skolen. Jeg ønsker også på sikt å få til et fredagsdiskotek for ungdommer noen helger i måneden. Så får vi se om det lar seg gjøre. Da jeg jobbet på ungdomsskolen fikk jeg et inntrykk av at ungdom på den alderen ønsket et større tilbud. Jeg håper at kommunen ser at ÅIF ønsker å ta et større samfunnsansvar. Vi er fortsatt veldig avhengig av frivillige og dugnadsånden er generelt veldig stor på Åndalsnes. Det tror jeg blir avgjørende. Jeg vil også se på muligheten for hall på Øran, men alle slike avgjørelser er det styret som tar. Flerbrukshall eller ikke. Jeg gjør det de bestemmer.

Har administrativ erfaring

Skjølsvik har administrativ erfaring fra tida i Sandnes Ulf der han blant annet jobbet i markedsavdelingen. Den erfaringen tar han med seg inn i jobben som daglig leder i ÅIF.

– Der har jeg fått en del erfaring med å drive dugnader som kommer godt med. Jeg har også relasjoner og et nettverk med bedrifter som jeg tror kan være med på å skape et større og bedre tilbud her på Åndalsnes. Det er også mange bedrifter jeg ikke kjenner til som jeg håper å kunne bli bedre kjent med.

– Hvorfor valgte du å ta denne jobben nå?

– Jeg trivdes med å jobbe på ungdomsskolen, og synes det er veldig flott å jobbe med barn og andre voksne. Jeg føler jeg har en del å gi i denne stillinga, og det er spennende med sånne stillinger som er helt nye. Det er en fin mulighet til å sette standarden for ÅIF og for en eventuell etterkommer i denne jobben. Det virker som folk i og rundt idrettslaget er positive og det er jo kjekt.

Fortsatt aktiv

Sjøl om Skjølsvik ga seg på toppnivå ved slutten av sesongen i fjor har han spilt i 3. divisjon med Brattvåg denne sesongen.

– Jeg skal spille ut året. Det skal gå fint. Jeg har slitt med en liten skade den siste tida, men håper å bli frisk snart. Også i Brattvåg har de en daglig leder, så det er en fin mulighet for meg å få innspill og lære av hvordan de gjør det der.

– Det er blitt for omfattende

Leder for ÅIF, Kjell Bersås, forteller at det har blitt for omfattende arbeid til å kun drive frivillig arbeid.

– Det lar seg ikke gjøre lenger. Det er en av grunnene til at vi har ansatt Aksel. Vi ønsker også mer struktur og mer aktivitet. Det er ikke bare idrett det er snakk om, men drifting av klubbhus, regnskap osv. Det blir mer og mer krav til at idrettslagene skal bli profesjonelle, og kravene er like om vi driver frivillig eller med lønnet personell.

Ifølge Bersås er Skjølsvik ansatt i en 100 % stilling som gjør at han ikke behøver å jobbe ved siden av.