Med Emil i angrep, sjokkerte de trønderne etter bare to minutter med et skudd rett i tverrliggeren. En time senere fikk bortelagets Alexander Søderlund ballen alene i feltet, og scoret kampens eneste mål.

I forrige runde imponerte Emil også stort, da han bidro til at Molde røk ut av cupen. Under kampen mot Rosenborg fikk han prisen for «Beste enkeltmannsprestasjon».

Fotballdrøm

– Du sa før kampen at din fotballdrøm var å slå Rosenborg, og deretter vinne hele cupen. Hvilke drømmer har du nå, og hvor går veien videre i din fargerike fotballkarriere?

– He, he. De siste dagene har det vært RBK hjemme i cupen som gjelder. Ellers så er serien viktigst for klubben i år. Vi er et nyopprykket lag, der ambisjonen til klubben er å etablere seg i divisjonen. Personlig er min målsetting hakket mer hårete, da jeg håper vi kan henge med i toppen helt inn.

– Hvordan opplevde du kampen mot Rosenborg, sammenliknet med kampen mot Molde?

– Første omgang var veldig lik den vi spilte mot Molde, men i dag klarte vi ikke så godt å ta vare på ballen. Vi hang godt med den første timen, men så ble vi slitne og manglet kraft til å kjempe mot et sterkere lag.

– Hvordan var det å slå ut Molde i cupen?

– Å vinne kampen 1–0 mot Molde var en stor opplevelse. Det har jo blitt noen kamper mot MFK siden jeg dro derfra som 19-åring. Disse har stort sett endt med tap, så endelig å vinne var en god følelse.

– Hva mener du sjøl om egen innsats mot gamleklubben Molde?

– Føler sjøl at jeg hadde en god kamp hvor jeg fikk bidratt med de tingene jeg er god til. Var flink til å ta vare på ballen og roe ned spillet vårt, slik at det ikke bare ble en forsvarskamp. Det er jo veldig viktig når man møter slike motstandere. Manglet det siste lille foran mål, da jeg brant en stor sjanse i 1. omgang.

Hadde troen

– Trodde du på forhånd at dere ville slå Molde?

– Det er klart man har troa på å vinne. Vi ser i cupen at store lag ryker mot antatt svakere lag hvert år. Det som kanskje var litt overraskende, var hvor mye eget spill vi fikk vist fram, og at vi klarte å vise at vi i alle spillets faser kan være på høyde med de beste.

– Hadde du samme innstillingen foran kampen mot Rosenborg også?

– Når man har slått ut MFK allerede, så hadde det blitt for dumt å ikke ha troen på at samme kunne skje mot RBK. Vi vet at vi møter et lag som det ikke har gått på skinner for i årets serie så langt. Det er nok litt frustrasjon ute og går i RBK, så vi var innstilt på å utnytte dette ved å starte kampen på en solid måte. Å det følte jeg vi gjorde.

– Hva betyr det å slå lag som ligger i Norgestoppen?

– Vi tar ikke noe på forskudd, men det er klart at bare det å få Rosenborg på besøk til denne bygda er stort i seg sjøl. Det har vel så vidt jeg vet aldri skjedd tidligere. Å slå ut både MFK og RBK i løpet av en uke hadde vært en ekstrem prestasjon av oss.

– God førstetouch

– Hvordan har din karriere som fotballspiller vært?

– Jeg har vært litt rundt omkring. Gikk fra MFK til HamKam da jeg ble seniorspiller. Spilte i HamKam i tre sesonger før jeg ble hentet av Stabæk. Jeg slet med spilletid i Stabæk og var i denne perioden utlånt til både IK Start og Bryne. Etter dette var jeg en kort tur innom HamKam igjen før jeg endte opp her i Brattvåg. Min første periode i HamKam var nok den perioden jeg var på mitt aller beste. Vi lå i toppen av det som nå heter Obosligaen i flere år.

– Hva er dine personlige egenskaper som fotballspiller?

– Først å fremst så har jeg ett veldig godt førstetouch og bra grunnteknikk. Ellers vil jeg si at jeg er kreativ, og kan ofte bidra med en forløsende pasning.

– Din familiesituasjon og status?

– Jeg er samboer med kjæresten Ingrid, far til Milan på 2 år, og vi bor sammen i Brattvåg. Ellers er jeg profesjonell fotballspiller og studerer ved siden av, sier 27-årige Emil Dahle fra Mittet, stolt over å ha familien på tribunene.