Løpet som går av stabelen i Måndalen lørdag den 12. august er en del av Sparebanken Møre motbakkecup.

– Vi ligger bra an, men ønsker fortsatt flere deltakere. Jeg oppfordrer alle til å melde seg på for en fin turopplevelse og en god treningsøkt. Det er mange lokale sprekinger der ute som er hjertelig velkommen til å komme hit for å løpe Klauva Opp.

Ifølge Roger Moen er det fire forskjellige klasser under løpet. Vanlig trimklasse for store og små, trimklasse med tidtaking, Klauva Opp løpet hvor vinnerne blir premiert og bedrifts konkurranse.

Premierering til beste bedrift

I bedriftsklassen blir det premiering til bedriften som gjør det best. Der blir ansatte fra bedriftene regnet med fra de forskjellige klassene de måtte delta i.

– Nytt av året er at vi har bedriftsklassen. Der handler det om å ha flest deltakere. Sjøl om vi kaller det bedriftsklassen trenger det ikke nødvendigvis være en bedrift. Det kan være et fotballag, en skoleklasse eller liknende.

Ingen endringer har blitt gjort i forhold til løypeprofilen.

– Løypa er samme som den har vært tidligere år. Det må den være om deltakerne skal kunne jakte løyperekorden som ble satt i fjor.

688 meter stigning

Løpet starter på Måndalen stadion ved idrettsparken. Derifra går den langs en traktor veg og opp ei bratt fjellside på sti som er ryddet for anledningen. Her skal det være flott utkikkspunkt over Måndalen og Romsdalsfjorden.

Den totale lengden på løpet er 4000 m, hvor 2 000 m er motbakke med en stigning på 688 meter. Rekorden for menn har den norske motbakkeløperen Johan Bugge på tida 34.57.

For kvinner har langrennsløperen Kari Vikhagen Gjeitnes rekorden. Den tok hun i 2014 da hun løp på 42.21.

Klauva opp er en del av en innholdsrik sportshelg i Måndalen. Søndag arrangeres det banestevne i friidrett på Måndalen stadion.