Lørdag skal ÅIF spille på Aker Stadion som har en kapasitet på cirka 12 000 tilskuere. Ifølge ÅIF-leder Aksel Berget Skjølsvik har de satt i gang tiltak for å fylle noen av setene.

– Vi har bestilt en stor buss som går fra Øran på lørdag. I tillegg til spillerne vil det være mulighet for supportere å bli med her. Supporterne er garantert plass om de melder seg på via Facebook. Om bussen skulle vise seg å bli full får vi kjøre kolonne bak bussen. Vi ønsker at så mange som mulig skal ta turen, og håper å se en del blått og gult på tribunen.

God sesong

Skjølsvik legger ikke skjul på at denne kampen er med på å definere ÅIF sin sesong.

– Dette er en enkeltkamp hvor utfallet blir avgjørende for hvor ÅIF spiller neste sesong. Herrelaget har allerede hatt en god sesong med et ungt lag. Det har blitt jobbet bra med trener Kim Hugo Nyheim og oppmann Odd Børge Hammervold i fronten. Vinner vi denne kampen kan sesongen gå fra å være god til å bli veldig bra.

– Det er selvfølgelig artigere å spille 4. divisjon og det er det alle håper på. Samtidig så er det opp til oss i klubben å lage en bedre ramme rundt kampen som tiltrekker folk. Det gjorde vi forrige kamp mot Averøykameratene og da så vi at det kom mange folk.

Flere unge spillere har i år stått fram for ÅIF. ÅIFs leder tørr ikke utelukke at enkelte spillere forsvinner til klubber høgere opp i divisjonssystemet om ÅIF ikke skulle rykke opp til 4. divisjon. Han er samtidig klar på at han tror spillerne har godt av matchinga i 5. divisjon.

Ingen hensyn

På lørdag står Elnesvågen på motsatt banehalvdel. Trener Roy Groven kan fortelle at de drar til Aker Stadion for å spille sitt eget spill.

– Vi kommer ikke til å ta noe hensyn til hvordan ÅIF spiller, og det har jeg heller ikke så mye kunnskap om. Vi har prøvd å stå i forsvar tidligere uten å lykkes. For oss handler det om å gå i angrep, finne flyten og skape gode angrep der vi kommer til avslutning. Klarer vi det tror jeg at vi kan skape trøbbel for ÅIF.

Positivt for ÅIF

ÅIF har på sin side har kjempet i toppen gjennom hele sesongen og ting har til tider gått på skinner. For Elnesvågen sin del er saka en helt annen. De har tatt fattige 13 poeng på 22 kamper og foruten kampene mot tabelljumbo Eidsvåg scoret lite mål. Groven tror det kan bety en del for kampen

– Jeg tror det vil virke positivt for ÅIF sin del. Vi har svingt en del i prestasjonene våre og til tider tapt stort. Laget har vært preget av en del utskiftninger og er ikke skikkelig samspilt. Om vi klarer å nullstille oss før denne kampen, og ÅIF er på nivå med de svakeste lagene i 4. divisjon blir det en jevn kamp. Vår siste kamp mot Frei endte med 4–0 seier og den har skapt optimisme i gruppa, avslutter Elnesvågen-treneren.