– Jeg er allerede mye bedre. Men det er litt for tidlig å si om jeg rekker onsdagens kamp i Youth League på onsdag. Men jeg håper naturligvis det, sier Leo Skiri Østigård.

Den talentfulle forsvarsspilleren fikk seg tre trøkker i hodet i lørdagens junior-NM-finale mot Rosenborg.

Leo valgte å forlate banen etter de siste. Han slet med synet på det ene øyet, og fikk beskjed av legen om å overlate plassen og kapteinsbindet til andre.

– Det var ikke med lett hjerte at jeg gjorde det. Jeg hadde nemlig veldig lyst til å bidra til at vi gikk seirende ut av denne bataljen. Men jeg følte egentlig ikke at jeg hadde noe valg, etter at den siste smellen var et faktum. Helsa er tross alt det viktigste, sa Leo.

Var veldig sentral

Han syntes det var nervepirrende å følge de siste 45 minuttene fra innbytterbenken og tribuneplass. Rosenborg tok ledelsen på overtid i første omgang, rett etter at Skiri Østigård hadde forlatt banen.

Det var neppe tilfeldig. For trønderne slet med å komme til avslutninger da forsvarsklippen fra Åndalsnes var på banen. Han bandt sammen forsvaret på en utmerket måte. Den lokale landslagsspilleren var også et farlig offensivt MFK-våpen på cornere og frispark. Leo var en av banens beste så lenge han var med.

– Jeg var som sagt veldig lei meg for at jeg måtte ut. Jeg var sterk i troen på at det var mulig å komme tilbake, selv om det så vanskelig ut da Rosenborg gikk opp i 2–0. Da vi fikk en tidlig redusering og de begynte å se slitne ut, forsto jeg at det var mulig for oss å utlikne. Jeg hadde en god følelse foran straffesparkkonkurransen.

Håper på seier

-Hvordan vurderer du muligheten for at det blir spill på deg onsdag?

- Jeg har veldig lyst til å ha med meg returkampen i Youth League. Men jeg må se an hvordan det går med hodet og hva det medisinske støtteapparatet mener. Dersom de mener det er mest fornuftig å stå over, så kommer jeg til å gjøre det, forsvarsklippen.

Han har lyst til å bidra til at det blir flere kamper i den gjeve europeiske klubbturneringen for G 19-lag. Det er bare det beste laget i hver nasjon som får muligheten i Youth League. Molde Fotballklubb ble Norges representant i kraft av at de ble juniornorgesmestere i fjor. Leo føler det er mulig å slå laget fra Moldova som kommer til å stå på motsatt banehalvdel.

– Jeg mener vi har en fair mulighet ettersom vi har med oss et bra resultat fra bortekampen. Det kommer nok til å bli en tett og jevn kamp. Det handler derfor om at vi må sette de sjansene vi eventuelt får. Det klarte vi ikke på bortebane, sier Skiri Østigård.