Førstkommende søndag sparkes ballen i gang på Ekebergsletta i Oslo. Og for Tuva Ingeborg Siem fra Langfjorden FK blir årets Norway Cup ekstra spesiell. Hun er nemlig plukket ut til å spille internasjonal vennskapskamp under turneringen.

– Det er noe jeg kanskje kommer til å oppleve bare en gang i livet, så jeg sa ja med en gang jeg fikk tilbudet, sier Tuva Ingeborg.

Både gutter og jenter

Kampen skjer i regi av arrangørene av Norway Cup og går ut på at et lag med spillere fra hele Norge og et lag med spillere fra internasjonale klubber fordelt på 10–15 nasjoner skal møtes i en vennskapskamp. Spillerne er alle født i 2002 og både jenter og gutter spiller på samme lag.

– Det blir kjempeartig å møte spillere fra andre land, og samtidig er det god matching å spille sammen med og mot gutter. Jeg gleder meg veldig, sier Tuva Ingeborg som er kaptein på J14-laget til Langfjorden.

Kjempeartig for klubben

Til vanlig spiller hun sentral midtbane eller kant på fotballbanen, men hun er usikker på hvilken rolle hun kommer til å få under vennskapskampen.

– Jeg har ikke fått noe beskjed om det, så jeg tar det som det kommer. En kjempeopplevelse blir det uansett, legger Tuva Ingeborg til.

Leder i Langfjorden FK, Lillian Dahle, forteller at Langfjorden er en av klubbene som fikk mulighet til å stille med en representant på vennskapskampen.

– Det er kjempeartig for Langfjorden FK, og vi håper dette blir en flott opplevelse for Tuva, sier Dahle.

Den internasjonale vennskapskampen skal spilles tirsdag formiddag på hovedbanen på Ekebergsletta.

Store forventninger

Det er første gangen J14-laget til Langfjorden er med på Norway Cup. Og kapteinen har store forventninger til turneringen.

– Vi har lyst til å gjøre det beste ut av turneringen og nå så langt som mulig. Jeg forventer mye av meg sjøl, sier Tuva Ingeborg som begynte med fotball da hun var seks år gammel.

Laget fra Langfjorden skal møte Kragerø IF Fotball, Bærums Verk og Hauger IF og Bergen Nord/Hovding i de tre innledende kampene.

Den første kampen i gruppespillet, som går mot laget fra Kragerø, skal sendes direkte på tv.