Trioen Henrik Reiten Antonsen (19), Johannes Geir Einarsson (17) og Audun Elias Dahle (19) har treneransvar for Langfjorden/Skåla G14.

I tillegg har de med seg Martin Reiten Antonsen (21) som hjelpetrener.

– Vi begynte å trene laget i mars i år, sier Henrik og Johannes til ÅA.

Rett på ungdomsfotball

Vi treffer to av trenerne på lagets trening denne uka. For begge er dette deres første trenerrolle.

– Det var tilfeldigheter som gjorde at vi havnet her. Faren til en spiller var ivrig etter å få inn nye trenere og ingen andre foreldre ville melde seg. Da samlet vi oss og bestemte oss for å ta på oss denne trenerrollen, sier de.

– Hvordan samarbeider dere om øktene?

– Det samarbeidet går veldig bra. Vi tenker ganske likt, både fotballmessig og taktisk, sier de.

Begge har blant annet gått et trenerkurs i regi av fotballkretsen. Her har de fått et innblikk i hva det betyr å være trener, hva du skal passe på og tips til ulike øvelser man kan gjøre på treningene.

– Dette kurset var nok mest rettet for dem som skal være trener for de minste. Vi hoppet over det og gikk rett på ungdomsfotballen og G14, sier de med et smil.

Fokus på samhold

– Hvordan er det å være trener for dem?

– Det er veldig kjekt. Det er mye artigere å være trener enn å spille selv. Også er det kjekt å lære bort det jeg selv lærte da jeg var mindre, sier Johannes.

– Dere er jo bare ett par år eldre enn disse spillerne, hvordan takler både dere og spillerne det?

– Jeg vil si at de hører på oss. Også tørr de å være mer tullete med oss enn med de som er eldre. Men de er overraskende flinke til å høre på oss og å ta til seg det vi har å lære bort, sier de.

Trenerne sier at de også har hatt et fokus på samhold og det sosiale i gruppa. På laget er det fem spillere fra Skåla og det er flere som ikke hadde spilt med hverandre før denne sesongen.

Laget har så langt levert en bra sesong og ligger an til en topplassering. Foto: Katrine Silseth Naas

– Vi har blitt en stor vennegruppe og vi har hatt flere økter utenfor treningene, hvor vi blant annet har møttes i klubbhuset for å se fotball sammen. Det har absolutt vært en styrke for oss, sier de.

Vil bli med videre

Trenerteamet var også nominert som årets grasrottrenere. I den forbindelse har det pågått en avstemming, som nå er avsluttet.

– Det var veldig kjekt å bli nominert, sier de med et smil.

Sesongen nærmer seg ferdig og ifølge trenerne har spillerne levert varene i år.

– Halvveis i sesongen ledet vi, men da høstsesongen kom, så kom de andre lagene med toppa lag for å slå oss. Men det tar vi som et skussmål, at de føler de må toppe laget mot et lag som har et trenerteam på 18 år i snittalder, sier de med et smil.

De ligger så langt an til en topplassering.

Henrik forteller at Langfjorden FK har vært støttende hele veien gjennom dette prosjektet. Foto: Katrine Silseth Naas
Selv om de ikke er så mange år eldre enn spillerne på laget, så har det ifølge Johannes vært et bra samarbeid mellom spillergruppe og trenere. Foto: Katrine Silseth Naas

Til neste sesong vil laget splittes; da er det to som fortsatt skal spille på G14, mens resten rykker opp til G16.

– Vi ønsker å bli med dem opp, konstaterer guttene.