Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i heat nummer to under kvalifiseringen til 5000 meter i VM i London torsdag kveld. Hun løp inn til 6. plass, og sikret seg dermed akkurat en plass til søndagens VM-finale.

Før løpet sa hun til NRK at hennes plan og ambisjon var å gå videre til søndagens finale. Og at sjansen for å gå videre selvfølgelig er stor.

- Men jeg må løpe og jeg må være på hugget i dag. Det er veldig tøft nivå på denne 5000 meteren, sa hun videre.

- Hadde sjukt lyst til å prestere!

Og tøft ble det, sjøl om det ikke hardnet til før på oppløpet.

Til NRK, etter målgang, sier hun at hun ikke så at det kom så mange på oppløpet:

- Jeg følte meg superlett, lå en stund i tet, og jeg koste meg. Jeg sparte meg til siste runde og var offensiv. Jeg så rett og slett ikke at det kom så mange på oppløpet. Og jeg var litt stiv, sa hun videre.

Det var først da hun ble interjuet av NRKs reporter at hun fikk vite at hun kom videre til finalen, og da kom også følelsene.

- Det betyr veldig mye for meg å gå videre nå. Jeg hadde sjukt lyst å prestere, fortalte hun til TV-reporteren.

Hun løp i mål på tida 15.00,44.

Heiagjeng på tribunen

Foreldrene til 27-åringen skal være på plass på tribunen, men kunne ikke bidra med annet enn ivrige heiarop.

– Vi har hatt daglig kontakt, og Karoline gir uttrykk for at forberedelsene går greit. Hun trives i troppen, men hun er realist og vet at det er lite å gjøre med de beste afrikanske løperne, fortalte mamma Lillian Bjerkeli Grøvdal på tirsdag.

På spørsmål om hun vet noe om hvordan dattera har forberdt seg til løpet, svarer hun:

– Hun har hatt noen stigningsløp og intervalløkter, men skal roe ned i de siste dagene før løpet. Hun mener at hun er i god form, så da får vi bare krysse fingrene og håpe på det beste!, sa mamma Lillian før løpet.

Toppløperen fra Isfjorden startet VM fredag i forrige uke, men kom seg akkurat ikke videre fra forsøksheatet på 1500 meter. Men den distansen var heller ikke Bjerkeli Grøvdals hovedprioritet i London. Det er det 5000 meteren som er. I fjor løp hun inn til en bra 7. plass på distansen under OL.