-Det er stort å ta bronsemedalje i Norway Cup. Vi er langt meir fornøyde med at det ble bronsemedalje enn vi er skuffet over at finaleplassen glapp, sa Lone Dahle Skomsø etter at Norway Cup-bronsen var i boks.

Lone fikk støtte av de andre raumaværingene og de andre Langfjorden/Træff-spillerne etter at de vunnet bronsefinalen mot Strindheim. Det seiersvante samarbeidslaget hadde god kontroll og vant 5-2.

Dahle Skomsø var godt fornøyd med at de klarte å reise seg etter fredagens skuffelse. Åndalsnes-jenta innrømmer at både hun og lagvenninnene var langt nede etter semifinaletapet.

- Det var en kamp ingen av oss ville tape. Vi var nok mer skuffet over prestasjonen enn at det ble tap. For vi var under pari og spilte vår svakeste kamp da det gjaldt som mest. Det sved nok ekstra litt ekstra at tapet kom i et realt lokaloppgjør som førte til at finaleplassen gikk fløyten. Jeg vil ikke skylde på nerver og høyt spenningsnivå. Men det var nok en del av bildet, sa hun.

Høyt spenningsnivå

Lone Dahle Skomsø bekreftet det som mange på sidelinjen og tribunen hadde en mistanke om. Nemlig at det var et Langfjorden/Træff-lag som var preget av stundens alvor. De klarte ikke å få til det gode spillet som skapte så mange sjanser og scoringer i de innledende kampene og starten av gruppespillet. Litt av det var Molde Fotballklubbs fortjeneste. Den hadde gjort hjemmeleksa si.

- Hvor lang tid tok det å riste av seg semifinale-skuffen, Lone?

- Det virket som om alle var lei seg utover kvelden og da de gikk til sengs. Ei natts god søvn så ut til å ha gjort de fleste godt. For det var en blid og revansjelysten gjeng som møttes til frokost i halv nitiden. Der og da var det stor enighet om at vi skulle sikre oss medaljene som ble delt ut etter bronsefinalen. Jeg forsto tidlig at vi kom til å klare det, sa Lone.

Startet på benken

Hun startet på benken og kom inn i en kamp hvor alle raumaværingene minus de som var syke spilte. Det var med andre ord mange lokale ansikter som bidro til at en ny stor pokal fant veien til det etter hvert så store Langfjorden FK-premieskapet. Det begynner etter hvert å bli noen flotte trofeer der.

Det var på spillermøtet etter frokosten enighet om at pokalen som tilfalt lag nummer tre, skulle bli med bussen tilbake til Romsdalen lørdag ettermiddag.

Lone kunne fortelle at de var opptatte av å trille ball og ikke minst kose seg. Det var viktig for jentene å finne tilbake til det spillet som førte til at «løperrekka» ble satt opp i så mange gode posisjoner. Det var en blid og sliten gjeng som mottok sine velfortjente medaljer og ble hyllet av de trofaste supportere som har fulgt laget gjennom hele turneringen. Det var slitne bein og hoder som fikk i seg mat og drikke før de satte kursen heimover etter en innholdsrik uke.

- Vi har i aller høyeste grad og vunnet en bronsemedalje. Det var hakket artigere å vinne for to år siden. Men jeg verdsetter denne medaljen nesten like høyt. Det er slik jeg ser det en veldig god prestasjon å bli nummer tre i en av de største jenteklassene i turneringen. Det er mulig vi slipper mandagstreningen. Jeg ser frem til noen rolige dager før vi starter oppkjøringen og sparker i gang høstsesongen, sa den ferske bronsevinneren som fortsetter fotballsatsingen.

3. divisjonsspill med Langfjorden FK vil bli hovedfokuset til høsten.