Tirsdag kveld spilte Isfjorden G16 sin siste kamp i gruppespillet på Norway Cup. Og de har hatt en imponerende cup så langt!

De spilte uavgjort mot Bremnes IL 2 søndag kveld, men etter det har virkelig laget vist hva de er gode for. De spilte 7-0 mot Strindheim IL 3 og 5-1 mot Nordstrand IF 1 mandag og tirsdag. Det ga dem puljeseier i gruppespillet, og onsdag morgen er de klare for første kamp i A-sluttspillet. Da møter de Langhus IL, og kampen begynner klokka ni.

Samarbeid

Isfjorden og Åndalsnes har utviklet et godt samarbeid i de aldersbestemte klasser. Det nyter både G 15 og G 16-laget godt av. Begge lagene har ambisjoner om å gjøre det bra i Norway Cup. Spesielt det eldste laget som har forhåpninger om å gjøre en god figur i A-sluttspillet.

Åndalsnes Avis møtte G16-trener Willy Haugland før den siste kampen i gruppespillet tirsdag kveld.

- Vi møter Nordstrand og det antatt sterkeste laget i siste innledende kamp. Guttene går allikevel for seier. Full pott er den eneste garantien for at vi går videre ettersom vi avga poeng mot Bremnes i åpningskampen. Det oppgjøret endte målløst til tross for at vi førte kampen og skapte det som var av sjanser. Motstanderen var av det destruktive slaget. Bømlingene var mest opptatt av å få tiden til å gå og det preget kampbildet, sa han til Åndalsnes Avis

Målbevisste gutter

Haugland er trener for samarbeidslaget til Isfjorden og Åndalsnes som i Norway Cup-sammenheng heter for Isfjorden. Troppen består av de beste 2002-modellene i distriktet. Haugland skryter av både spillerne, foreldregruppa og andre som er tett på laget. Han er tydelig på at det er positivt for Rauma-fotballen at de har lagt rivaliseringen til side og er i stand til å samarbeide. Det mener han gjør det mer attraktivt å spille aldersbestemt fotball i Isfjorden og Åndalsnes.

-Vi får en større og bedre treningsgruppe når vi samarbeider. Det gjør det mer attraktivt å være med. Guttene er bevisste på at det er mange faktorer som påvirker prestasjonene i en så stor og lang turnering. Kosthold, søvn og restitusjon er viktig for å nå målsetningen om A-sluttspill. Jeg føler at vi kan komme langt dersom vi klarer å komme oss videre fra gruppespillet. Det taler til vår fordel at vi har en stor tropp og flere gode avsluttere, sa Haugland før kampen.

Enda en puljevinner

Også Langfjorden/Træff leverer sterkt i cupen, og også de ble klare puljevinnere. De vant den første kampen mot Vestsiden-Askøy IL 7-1, den andre mot Os/Nansen FGR 9-1 og den tredje mot Kaupanger IL 2-0. Med ni poeng var det rene utklassingen av de andre tre lagene.

- Vi har sagt at vi ønsker å ha med oss en pokal heim. For å få det er vi nødt til å komme til semifinalen. Det er ingen umulighet dersom jentene får tatt ut potensialet og ballen triller vår vei. Samtidig er vi klar over at det er mye som skal klaffe for at vi når så langt. Dersom vi får spille en av semifinalene, vil vi også være bare et hinder unna finalen, sa Fornes til lokalavisa etter de to første kampene.

De spiller sin første kamp i sluttspillet torsdag 13.45. Da spiller de åttende-delsfinale.

Isfjordens G15-lag har i gruppespillet to tap og ett uavgjort, og det sendte dem til b-sluttspill. ÅIF G14 hadde ett tap, ett uavgjort og en seier i de innledende kampene, og gikk til B-sluttspill.