Ikke mer landslaget. – Nei, jeg er nok ferdig på landslaget, tror Inga Berit Svestad (25) som ble toppscorer for Byåsen da de sikret seg avansement til 4. runde i EHF-cupen i håndball sist helg. Foto: Fame Fotografene.

– Joda, det gikk greit. Vi sikret oss avansementet, sier 25 år gamle Inga Berit Svestad. Byåsen-vingen ble toppscorer med sju scoringer da trønderne sikret seg avansement til 4. runde i årets EHF-cup. Byåsen spilte begge kampene mot tyrkiske BSB Izmir i Tyrkia sist helg, først og fremst av økonomiske årsaker.

På lørdag ble det seier med fire mål (29-25), mens de på søndag vant med 29-19 etter en kamp hvor altså Inga Berit fra Veblungsnes ble toppscorer. Byåsens andre målscorere i kampen var Maja Jacobsen 6, Camilla Herrem 4, Ida Alstad 4, Amanda Kurtovic 3, Iva Zamorska 3, Trine Kambuas 1 og Guro Stordal 1. Inga Berit tegnet seg ikke på scoringslista i den første kampen; Iva Zamorska ble toppscorer med 8 mål for Byåsen i det oppgjøret.

– Jeg var egentlig sjuk og spilte derfor lite i lørdagens kamp. Men jeg var i bedre form på søndag og er fornøyd med å bli toppscorer. Men det var ingen stor kamp verken av meg eller de andre på laget, forklarer Inga Berit overfor Åndalsnes Avis.

Ikke mer landslag

– Har du fortsatt ambisjoner om å spille på landslaget?

– Nei, egentlig ikke. Nå har landslaget fått en superving som heter Nora Mørk og som spiller for Larvik. Jeg har samtidig varslet at i en alder av 25 år så bør nok yngre krefter slippe til på rekruttlandslaget. Jeg ser på sjansene for mer landslagsspill som svært små, og jeg lever veldig godt uten landslaget. Da får jeg mer tid til studiene og andre ting. Jeg er inne i mitt tredje år på BI her i Trondheim nå og avslutter Bachelorstudiet til våren. Jeg vet ikke helt hva det blir til videre, men jeg har nå en rimelige grei utdannelse når håndballkarrieren en gang er over. I tillegg jobber jeg litt i Norges Håndballforbund og Tusse-konseptet. Nå reiser jeg blant annet rundt og selger landslagsdrakter; uten Svestad på ryggen, sier Inga Berit med et smil om munnvikene.

Hun har vært i Trondheim og Byåsen siden 2005; hun er altså inne i sin sjette sesong i klubben og har kontrakt til i mai 2012.

– Kommer du til å se Norge fra tribuneplass under EM?

– Nei, selv om jeg har tilbudet. Desember er en hektisk måned i forbindelse med studiene. Jeg får følge med fra sofaen hjemme i den nye leiligheta jeg har kjøpt meg like ved Lerkendal stadion. Jeg tror Norge fort kan vinne EM, men er avhengige av at sentrale spillere både er skadefrie og i form. Det blir spennende, mener Inga Berit.

Blant toppscorerne

Den fjerde runden i europacupen ble trukket i Wien tirsdag formiddag. Byåsen og Inga Berit skal møte SYMA Vac fra Ungarn som tok seg til 4. runde ved å beseire spanske Elda Prestigio i to kamper. Oppgjørene i den neste runden spilles i februar 2011.

Inga Berit & Co får nå en pause fra seriespillet fram til 9. januar i 2011 grunnet EM. Larvik er motstander i neste seriekamp, i Trondheim. Byåsen spilte 21-21 mot Levanger i sin foreløpig siste seriekamp. Inga Berit scoret to i det oppgjøret. Tertnes ledet Postligaen for kvinner med 15 poeng på ni spilte kamper. Larvik er toer med 14 poeng på sju kamper, mens Byåsen er nummer tre med 14 poeng på åtte kamper.

Inga Berit har scora 27 mål på de åtte første kampene, et snitt per kamp på 3,4 scoringer. Hun er nummer 38 på toppscorerlista i toppserien for kvinner. Bare Ida Alstad er foran henne blant de andre på Byåsen, Alstad står med 43 mål på sju kamper. Larviks strekspiller Heidi Løke topper med 69 scoringer på sju kamper.