– Nå er det helt fullt. Vi søkte om å få arrangere for hundre deltakere, og det er det, forteller leder for fotballgruppa i Isfjorden IL, Silje Anette Nyheim.

Får møte MFK siste kvelden

Tine fotballskole arrangeres annethvert år av Isfjorden IL og Åndalsnes Idrettsforening. I år blir det to kvelder på banen i Isfjorden. Onsdag, siste kvelden, slås fotballskolen sammen med MFK-turneen som ÅIF er vertskap for.

– Det krasjet i år, så da fant vi ut at det var best å slå det sammen. Så onsdagen blir det mange flere enn hundre deltakere, legger Nyheim til.

20 år og gulltrøyer

Hun forteller også at fotballskolen, som er for barn mellom seks og tolv, arrangeres for 20. gang i år, derav gulltrøyene ungene fikk utdelt på mandag. Mellom 30 og 40 frivillige bidrar til arrangementet.

– Blant annet har vi ti av klubbens trenere og A-lagsspillere i sving ute på ulike stasjoner på banen. Deltakerne er delt inn etter alder og rullerer mellom de ulike aktivitetene på stasjonene. Vi har også en del spillere fra Gutter 14- laget vårt. De er lagledere og følger hver sin gruppe på de ulike aktivitetene, forteller Nyheim videre.

Avspark for høsten

Sportslig leder i Isfjorden IL, Willy Haugland, sier ballen er med på alt de gjør.

– Vi prøver å passe på at det er noe som skjer for alle hele tida, og at det er lite kø. Det viktigste er at de har det gøy, sier han.

– Det virker som om det er kjekt for spillerne å få møtes på tvers av klubbene. Sjøl om det er flest deltakere fra ÅIF og Isfjorden IL, er det med spillere fra nesten hele kommunen, legger Nyheim til.

Arrangørene trekker fram at fotballskolen også fungerer som en oppstart av høstsesongen, og at det er en fin gjennomkjøring for dem som skal delta på Faaberg-turneringen til helga.

En av deltakerne på fotballskolen, ti år gamle Julie Bjering Venås fra Måndalen, forteller at hun har lært noen nye finter i løpet av første kvelden.

- Og så har vi hatt noen artige leker, sier hun.