Fra før har Rauma Leo Skiri Østigård på U18-landslaget. Han debuterte i Eliteserien lørdag.

Kanskje får Rauma snart flere landslagsspillere. Isfjorden-gutten Thomas Nyheim er nemlig tatt ut til den årlige talentleiren i Porsgrunn.

Den er forbeholdt de aller største fotballtalentene i landet og er svært så prestisjefyll. Thomas får muligheten i kraft av det han har prestert på regionale og nasjonale tiltak. Niendeklassingen som fyller 15 år mot slutten av året var også høgaktuell i fjor. Da var det mest sannsynlig en skade som satte en stopper for Porsgrunn-tur. Denne vinteren og våren har den lettbeinte forsvarsspilleren stort sett holdt seg skadefri. Dermed ble han tatt ut.

«Skyggelandslaget»

Thomas har fått plass i utfordrertroppen eller «skyggelandslaget» som Norges Fotballforbund kaller gruppa som han er en del av. Det er grunn til å tro at flere av dem som har fått plass der vil gjøre det så bra i Telemark at de i etterkant vil bli tatt ut i den neste G 15-landslagstroppen. Thomas som foran denne sesongen meldte overgang til Åndalsnes for å få mulighet til å spille 4.-divisjonsfotball, er glad for at han får denne gylne muligheten.

Får gode referanser

Thomas Nyheim spiller også på G 16-laget til Molde Fotballklubb som deltar i den nasjonale serien. Der får han veldig god matching. Forsvarsspilleren får i disse kampene referanser på nivået. Nyttige referanser kommer han også til å få i Porsgrunn hvor de beste 2002-modellene møtes. Det blir kanskje det mest nyttige for hans vedkommende i forbindelse med tiltaket.

Andreas Hanssen som er fungerende spillerutvikler i kretsen, er full av lovord om isfjordingen.

– Thomas er en treningsvillig og flott type som har tatt små steg hele vegen. Vi er veldig fornøyd med hans utviklingskurve. 14-åringens styrke er nok at han er så god en mot en. Men også i den fasen av spillet er det forbedringspotensial. Det som er mest spennende med Nyheim er at han er så dedikert og tar nivået når han er nødt til å gjøre det for å hevde seg, sier Hanssen til Åndalsnes Avis. Både han og Stig Aril Råket som er sentral i utviklingsarbeidet har sansen for gutten.

Mye god læring

Thomas Nyheim kan fort bli den neste raumaværingen som får muligheten til å trekke den norske landslagsdrakta over hodet. Den hurtige og solide forsvarsspilleren har aldri vært så nært som nå. Det er voldsomt inspirerende for en lokal gutt å få muligheten i en slik setting. Mange av dem som er tatt ut kommer fra Tippeliga-klubber og har en helt annen treningshverdag enn det lokale talentet som garantert vil få mange nye impulser i Porsgrunn.

– Det aller viktigste med disse samlingene er læringen på vegen mot å bli en mulig toppspiller. Thomas er en av dem i denne årgangen som har forutsetninger for å nå langt dersom ting utvikler seg i den retningen som vi og han ønsker. Men det er en lang veg å gå for de fleste før de eventuelt blir elitespillere. De referansene som Nyheim får i Porsgrunn vil forhåpentligvis inspirere han til å jobbe minst like hardt framover, sier Hansen til Åndalsnes Avis.