Ingeborg med sterk tid i Trollstigen Opp

Søsknene Ingeborg og Iver Synstnes Hole fra ÅIF markerte seg i rulleskirennet Trollstigen Opp. Ingeborg fikk beste tid av jentene i kort løype, og Iver fikk nest beste tid i den lange løypa.

Ingeborg Synstnes Hole i fint driv til seier i klasse jenter 14 år.  Foto: Ottar Rydjord

Sport

Søndag gikk årets rulleskirenn fra Isterdalen og til Trollstigenplatået. Det møtte 56 deltakere i de oppsatte 17 klassene. Ikke bare deltakere fra hele Møre og Romsdal, men også trøndere og østlendinger hadde funnet vegen til det tradisjonelle rennet.

De lokale deltakerne gjorde en del fine prestasjoner, da med søsknene Iver og Ingeborg Synstnes Hole i spissen. De vant begge sine respektive klasser; Iver i 18-årsklassen og Ingeborg i 14-årsklassen.

Iver Synstnes Hole ÅIF vant 18 årsklassen med tiden 44.12. Her i friskt driv opp Trollstigen  Foto: Ottar Rydjord

Vestad vant herreklassen

Beste tid opp i lengste løypa fra Isterdalen hadde NTG/ Molde og omegns i klasse 19–20 år, Karsten Andre Vestad, med tiden 40.15. Iver Synstnes Hole fikk tiden 44.12.

Det var MOI og NTG-l Karsten Andre Vestad som vant Trollstigen Opp på rulleski på søndag  Foto: Ottar Rydjord

Harald Andreas Westby Digernes, Rauma Alpin Klubb, fikk en fin femteplass i seniorklassen med tiden 52.45.

Rødtvei vant dameklassen

I klasse damer senior gikk Aslaug Aardalsbakke Nedrebø fra ÅIF inn til tredjeplass med tiden 58.43. Raskeste dame opp var Nora Rødtvei, Oppdal, med tiden 49.07.

Aslaug Aardalsbakke Nedrebø gikk for ÅIF. Det ble en tredjeplass i dameklassen.  Foto: Ottar Rydjord

Vistdals Vilde Roysdatter Lange kom på andreplass med tiden 55.55.

– Jeg må nok innrømme at jeg ikke ga bånn gass, sa Vilde etter å ha kommet i mål. – Jeg måtte prøve meg fram for å ikke møte veggen i de bratte bakkene.

Det var en sterk motvind under hele turen opp Trollstigen, men ettersom det ikke var nedbør, ble forholdene karakterisert som gode.

Vant «tvillingduellen»

De yngste løperne startet ved bommen oppe i Isterdalen så de fikk en betraktelig kortere løype på turen opp Trollstigen.

De gikk raskt ut fra fellesstarten de yngste løperne som startet ved bommen i Isterdalen.  Foto: Ottar Rydjord

I «tvillingduellen» i 13-årsklassen var det Bjørnar Skjeflo Unhjem, Isfjorden IL, som denne gang slo tvillingbror Kristian. MOIs Brage Bjerkeli vant med tiden 28.08 mens Bjørnar ble klokket inn på 29.37 og Kristian 29.52.

Kristian Skjeflo Unhjem og tvillingbror Bjørnar Skjeflo Unhjem har harde dueller på ski både på og uten snø. De konkurrer i 14-årsklassen.  Foto: Ottar Rydjord

I 14-årsklassen fikk Lucas Tokle Avanu fra ÅIF andreplassen med tiden 30.37.

Ingeborg Synstnes Hole var den raskeste av de unge jentene med tiden 27.28. Hun gikk rett i tet opp fra fellesstarten i de yngste klassene.

For øvrig var det stor deltakelse fra MOI, som stilte med hele 15 deltakere.

– Vi hadde jo ønsket oss flere deltakere, sa arrangørenes Siri Engdal fra Torvikbukt – en arrangør som la til rette for et prikkfritt arrangement, tross trafikk i Trollstigen.