Derfor måtte Bjerkeli Grøvdal bryte på Bislett: – Angrer på at jeg stilte

Isfjorden-løperen var skuffet over å måtte gi seg halvveis på Bislett, selv om hun gjorde det for å ikke ta noen sjanser med lyskeskaden som har plaget henne de siste månedene. Nå venter seks til åtte uker med rehabilitetstrening.

Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon på Bislett torsdag kveld..  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Sport

(Rbnett): Da «Impossible Games» ble lansert tilbake i april, gikk Karoline Bjerkeli Grøvdal ut med at hun skulle prøve å slå Grete Waitz´ norske rekord på 3000 meter.

8.31.75 var tida isfjordingen måtte slå, men allerede tidligere denne uka ble det klart at 29-åringen likevel ikke ville prøve seg på rekorden. Grunnen var en skade i lysken. Hun vurderte lenge å trekke seg fra stevnet, men bestemte seg likevel å stille.

Rundt klokka 21.35 var Bjerkeli Grøvdal i gang på Bislett, hvor hun løp alene. Dessverre kom hun bare halvveis før hun måtte gi seg. At hun ga seg var først og fremst for å være føre var, men det var ingen tvil om at hun var skuffet i intervjusonen i etterkant.

– Jeg kjente litt til den skaden som jeg har hatt, så da blir sånn at jeg trekker meg. Jeg hadde et håp om at jeg ikke skulle kjenne noe, men jeg ville ikke ta noen sjanser. Da stoppet jeg. Litt kjipt er det, sier Bjerkeli Grøvdal til Rbnett.

– Angrer du på at du stilte?

– Akkurat nå angrer jeg på at jeg stilte, ja. Jeg føler ikke at jeg fikk noe igjen for det. Det er kjipt å bryte, men samtidig må jeg ikke glemme at dette ikke er et veldig viktig løp. Jeg startet fordi jeg hadde veldig lyst, selv om jeg var veldig i tvil. Under omstendighetene har jeg følt at formen har vært grei, men ikke optimal. Jeg gjorde et forsøk i alle fall, sier Bjerkeli Grøvdal, som ikke kjente noe til lyskeskaden tidlig i 3000-meter-forsøket.

– De første 1000 meterne gikk greit, så begynte jeg å kjenne at det nappet litt til oppe i lysken. Da ble det til at jeg stivnet litt til og beina ikke ville fungere. Når man begynner å tenke på det, er det like greit å gi seg, slår hun fast.

– Vanskelig

Etter at hun bestemte seg for å droppe rekordforsøket, satte hun den elektroniske haren på rundt 8.45, noe som er åtte sekunder bak egen bestenotering. Hun innrømmer at det var vanskelig å sette seg et konkret mål for dagen.

– Det var det. Jeg satte ned haren, og normalt er det ei enkel tid for meg. Jeg tenkte at om jeg følte meg bra etter 2000 meter, kunne jeg løpe fra haren. Jeg kom dessverre aldri dit, sier hun.

Skryter av opplegget

Hun legger ikke skjul på at opplevelsen med å løpe Bislett Games for tomme tribuner var spesiell. Likevel vil hun ikke skylde på det som en medvirkende faktor til at hun ga seg.

– Det var meg mot meg selv, så jeg tror ikke at det spilte inn. Jeg var bare veldig obs på det som skjedde med lysken. Nå må jeg bare bli kvitt skaden, og det har jeg heldigvis tid til. Nå har jeg på en måte trosset skaden for å rekke Bislett. Det hadde jeg ikke gjort om det var OL i år. For øyeblikket var dette det eneste målet, så nå må jeg bruke tida på å trene alternativt og bli kvitt dette, sier hun, samtidig som hun hyller det faktum at Bislett Games faktisk ble arrangert i ei usikker tid.

– Jeg synes dette er en bra plan B. Det er ikke til å stikke under stol at det er helt annerledes å være her, men vi utøverne setter pris på at det er noe som skjer.

Tilbake i august

Nå venter mye alternativ trening for Bjerkeli Grøvdal for å bli kvitt problemene. Det ser hun ikke nødvendigvis bare negativt på.

– Nå må jeg legge nye planer med det medisinske apparatet. Den planen vi hadde fram mot Bislett var ikke helt etter boka, men nå skal vi legge en plan som faktisk er det. Det er nok mye alternativ trening som venter med sykkel og ellipse. Det er kjedelig, men dette er ikke alvorlig, heldigvis. Det er bare overbelastning, så nå gjelder det egentlig bare å trene bra.

– Når ser du for deg å være tilbake for fullt?

– Det er vanskelig å si, men jeg kommer nok til å bruke juni og juli. Starten av august får være et mål. Jeg hadde vært bra stresset om det var OL i år, så det får være det positive akkurat nå. 2021 må bli et bra år, avslutter Bjerkeli Grøvdal.

Denne saka ble først publisert av Romsdals Budstikke.