ÅIF-sjef reiste til Molde for å motta sjekk: Fikk 40.000 fra MFK-legende

MFK-legenden Odd Berg er så begeistret for utviklingsarbeidet som gjøres i ÅIF at han bestemte seg for å honorere idrettsforeningen med en pengegave.

ÅIFs daglige leder Aksel Berget Skjølsvik fikk med seg en pen pengeslump fra Molde da han besøkte MFK-legenden Odd Berg torsdag. – Jeg håper at pengene blir brukt til å skape gode rollemodeller og trygge læringsmiljøer med sunne verdier, sa Odd Berg.  Foto: Kjell Langmyren

Aksel Berget Skjølsvik er daglig leder i ÅIF.   Foto: Kjell Langmyren

Sport

Torsdag ble ÅIFs daglige leder Aksel Berget Skjølsvik invitert heim til Odd Berg. Der fikk han servert eplekake og en gavesjekk pålydende 40.000 kroner fra Odd Berg fondet samt en svært oppmuntrende begrunnelse for hvorfor den legendariske spilleren og treneren mener at ÅIF fortjener honnør.

I begrunnelsen pekte Odd Berg på at klubben har vært i fin utvikling og lagt ned betydelig innsats i å oppgradere Øran stadion. Berg framhevet også at ÅIF har etablert en idrettsfritidsordning, og han ramset opp mange navn på aktive ÅIF-utøvere som hevder seg på høyt nasjonalt nivå.

Klare ønsker

Odd Berg ytret også klare ønsker om hvordan han håper at pengene blir brukt:

– Det er et sterkt ønske om at pengene kommer barn og unge til gode, og at flere skal bli inkludert. I dag kan man oppleve at noen blir holdt utenfor av ulike årsaker, sa Berg.

Han ønsket at utdanningen av trenere og ledere skal fokusere på skape gode rollemodeller og trygge læringsmiljøer med sunne verdier.

Og sist men ikke minst hadde Odd Berg en klar formaning:

– Håpet er at vi i framtida kan slippe ytringer som har versert i media i det siste. Det er viktig at vi som ledere og trenere tar avstand fra slikt, mente Berg.

Odd Sigurd Berg (født 3. januar 1952), ofte kalt Oddemann, er fotballtrener og tidligere -spiller for Molde.

Bukket og takket

ÅIFs Aksel Berget Skjølsvik bukket og takket for både sjekken og begrunnelsen.

– Jeg er veldig stolt over at vi blir lagt merke til i Molde! Det er både artig og motiverende for oss i ÅIF, sa Skjølsvik til Åndalsnes Avis.

– Pengene skal vi bruke til videre utvikling av klubben. Vi har hatt betydelige kostnader til oppgradering av stadion, men jeg har et ønske om at vi skal bli enda flinkere til å satse på de sportslige aktivitetene, sier Aksel Berget Skjølsvik i en kommentar til torsdagens Molde-visitt.

Odd Berg har en lang karriere i MFK og var blant annet toppscorer i 1974 med 13 mål. Han har seinere vært trener for klubbens A-lag, både som hovedtrener og assistenttrener.