Molde skal bruke millioner på kvinnefotball

Molde Fotballklubb vil ha et topplag i kvinnefotballen innen fem år.

MFKs damer klar for cupkamp mot toppserielaget Lyn i fjor sommer. Til venstre Mia Merlid og foran henne Guro Dahle, begge fra Rauma.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Sport

Allerede i april ble det klart at Sparebanken Møre sponser jente- og kvinnefotballen i Møre og Romsdal med 8 millioner kroner. Molde og sunnmørsklubben Fortuna får én million hver kommende år, skriver Romsdals Budstikke.

Molde skal blant annet ansette en person i 50 prosents stilling i Akerakademiet som øremerkes jentesatsingen. 400.000 kroner skal gå til økt satsing på klubbens kvinnelag i 2. divisjon.

– Vi har laget en innstilling til hovedstyret der vi foreslår at kvinnelaget flyttes fra breddeavdelingen til Akerakademiet. Vi mener det nå blir mer naturlig at denne satsingen kommer inn i et miljø med fokus på toppfotball, sier Tove Berget, administrativ leder i MFK Bredde.