Brage Skiri presterte da det gjaldt som mest da han var i aksjon på Landsskytterstevnets aller første dag. Rauma-skytteren klinket til med 30 treff og fullt hus.

Det innebærer at 19-åringen allerede er finaleklar. For alle som fyller på felten er garantert å få skyte finale. Brage og klasseskytterne har finale på fredag. Det innebærer at det vil bli et forholdsvis langt Trøndelags-opphold på Skiri. Han ser ikke mørkt på det ettersom Landsskytterstevnet er et av årets høydepunkt.

- Jeg hadde nok størst forhåpninger til feltskytingen da jeg kom hit. Derfor var det artig at jeg skulle få det til. I dag var det forhold til å skyte bra. Det var for så vidt opp til meg selv i det jeg vil karakterisere som en grei feltløype. Denne gangen var det fullklaff både med skytingen og forholdene, sa Skiri etter at han hadde gjort seg ferdig med den første konkurransen i Landsskytterstevnet.

Hadde forhåpninger

Det er jevnt over færre feltstevnet enn banestevner. Brage får derfor ikke skutt så mye felt som det han kunne tenke seg. Han kommer etter en kort tenkepause frem til at det må ha blitt fire stevner i forkant av Landsskytterstevnet. På spørsmål om hvordan han syntes det gikk i dem, konkluderer fjerdeklassingen med at det har gått greit i et par av dem. Men på ingen måte så bra som det gjorde på fredag.

- Det er god «timing» å hente frem sitt beste når det gjelder som mest, Brage?

- Jeg er som sagt veldig godt fornøyd med prestasjonen. Det er ikke nok å skyte bra. Du må også være heldig med forholdene. Denne gangen var det både gunstige lys og vindforhold, sa Skiri verken har satt seg resultat eller plasseringsmål i Landsskytterstevnet. Han har imidlertid lyst til å gjøre det bra.

Kan bli femteklassing

To ganger i år har Brage skutt over 341 poeng på bane. Det betyr at han vil bli femteklassing neste år dersom han klarer å oppnå samme poengsum en gang til. Den talentfulle skytteren har forhåpninger om det.

- Jeg ser helst at jeg klarer det på Landsskytterstevnet. Men jeg vet av erfaring at det er vanskeligere å oppnå høyere poengsummer i Landsskytterstevnet enn på vanlige stevner. Det handler om at både jeg og de fleste andre har et litt høyere spenningsnivå i Landsskytterstevnet, sa Skiri.

Han og flesteparten av Rauma-skytterne har sjekket inn på Storsand camping og har det som plommen i egget. Landsskytterstevnet er nemlig langt mer enn det som foregår på selve arenaen.