For Karoline Bjerkeli Grøvdal (27) fra Isfjorden blir Bislett Games først og fremst viktig læring mot noe større, selv om hun har lyst til å slåss mot de beste allerede nå.

Torsdag løper hun 3000 meter hinder for første gang denne sesongen.

– Jeg føler at jeg er så godt forberedt som jeg kan være, og så må jeg bruke sesongen på å få konkurransetrening på distansen. Det er der jeg føler at jeg mangler litt. Jeg har løpt lite i felt og har ikke øvd mye på posisjonering med folk rundt meg. Det trenger jeg noen løp på, sa Grøvdal til NTB under mandagens pressetreff i Oslo.

Da var temperaturen rundt 26 grader, og det er meldt om en like varm kveld torsdag.

Det var ikke før i september i fjor at jenta fra Isfjorden bestemte seg for at 3000 meter hinder var hovedmålet fram mot EM i Berlin denne sesongen. Hun løp knallsterkt på distansen i NM i Sandnes i august og satte personlig rekord med 9.13,35.

Gir alt

– Jeg prøver å være rolig med tanke på løpet. Jeg vet at det kommer til å gå kjempefort fra start. Emma Coburn har vist form, og det er også kenyanere som setter fart. Jeg har gjort det jeg skulle, er trygg på det og så skal jeg ut å pine meg i ni minutter. Det kommer et EM som er viktig, men det er alltid moro å løpe fort på Bislett og jeg er innstilt på å gi alt, sa Grøvdal.

Nevnte Coburn er regjerende verdensmester fra London sist år, og den amerikanske 27-åringen kunne ha vunnet Diamond League-stevnet i Roma 31. mai også om hun ikke hadde snublet over det siste hinderet.

Ifølge stevnegeneral Steinar Hoen har Coburn bedt harene om å dra opp til en fart rundt 9 blank på Bislett. Det er langt fortere enn Grøvdal noen gang har løpt på distansen.

– Hva skjer om det legges opp til en slik fart?

– Ryggen hennes er en veldig fin rygg å ha. Jeg skal være med så lenge jeg klarer. Det vil bli avgjort mot slutten slik som i Roma. Jeg har ingenting å tape i dette løpet. Jeg møter verdensmesteren, og det blir artig å prøve seg.

Fart betyr mest

Grøvdal har satt personlige rekorder på alt hun har prøvd seg på hittil i sesongen. Hinderdistansen er ikke en distanse hun har løpt mye i de siste årene, men hun mener at hun er så godt forberedt som hun kan få blitt.

– Folk tror kanskje at dette med hindrene er noe vi har terpet mye på, men dette er ikke korthekk og hindrene er lavere enn du tror. Du må springe 3000 meter, og løpingen er det viktigste. Jeg har noen spesifikke hinderøkter der jeg har tilpasset farten inn mot hinderet, og jeg håper at hinderteknikken er bedre enn i fjor.

Grøvdal drar til Stockholm etter løpet på Bislett. Der skal hun løpe 1500 meter under søndagens Diamond League-stevne i den svenske hovedstaden.

– Målet er personlig rekord, sa Grøvdal, som løp på 4.06,18 da hun satte sin forrige pers i Boston 20. mai.

Mye har gått hennes vei så langt i sesongen.

– De løpene jeg gjort har vist at jeg er i form, og jeg trenger å løpe fort på andre distanser enn bare hinder for å komme i form. Jeg har tatt med meg at jeg er i rute, og at jeg har prestert rekorder på det jeg har stilt opp i, Det er alltid en god indikator på at du har gjort en bra jobb i løpet av vinteren, sa Grøvdal til NTB.