– Vi vet ikke hvorfor det er slik, derfor gjør vi nå noen endringer i tilbudet, for å se om vi kan få med oss flere, forteller Trym Sæland.

Han sitter i Romsdal tindegruppe sitt veggstyret for klatreveggen i Tindesenteret. Høsten 2016 hadde han og resten av styret en visjon om å få til en ny giv for klatremiljøet i Rauma. De ønsket å samle både erfarne og nye klatrere. Det har de til nå bare delvis lykkes med.

– Ventelister for de unge

– Barne- og ungdomstreningene er blitt veldig populære. Der er det flere som har lyst å være med enn vi har plass til. Så der har vi ventelister, sier Sæland.

Det er han godt fornøyd med, men han ønsker også at flere i andre aldersgrupper også blir med i miljøet.

– Vi vet at folk tar kurs og brattkortet, men vi ser ikke mange av dem igjen på treningene.

Sæland spør seg om grunnen kan være at folk ikke har noen å klatre med, eller om klatremiljøet oppleves for lukket, slik at folk er redde for å bli med.

– Siden vi ikke vet hva det skyldes endrer vi nå tilbudet slik at de som mangler noen å klatre sammen med, likevel skal få et tilbud. Tidligere har vi hatt åpen dør til klatreveggen tre dager i uka. Nå går vi ned til to dager, tirsdager og torsdager, men med en ekstra person til stede på torsdagene. Vedkommende kan tilby sikring til de som ønsker det. Vi må bare prøve oss fram. Nå er det mange aktive med, men vi ønsker også å ha med dem som bare klatrer av og til. Hvis folk har lyst å treffes en kveld er denne torsdagen en fin mulighet. For folk går glipp av noe om ikke, vi har en fantastisk klatrevegg!