Mitt første Raumarock var for ca. ti år siden.

Per-Kristian Bratteng, som da var nyhetsredaktør i Romsdals Budstikke ringte meg:

– Kan du dekke Raumarock for oss? Det begynner i morgen!

Truseskift og rockeskjorter

En utfordring fra en nordlending til en annen kan jo ikke avslås, så jeg heiv meg rundt, pakket kamera, truseskift, alle konsertrelaterte T-skjorter jeg fant i farta (man skal jo tross alt gå rundt på rockefestival og se ut som man er bereist i konsertverdenen) og reiste.

Artig reise

Med et par unntak har jeg fått med meg de fleste Raumarock siden den gang. Jeg er også på plass i år. For første gang for Åndalsnes Avis, men med stort håp om at det blir like gøy som alle andre år

Egenarten

Alle festivaler liker å tro de er spesielle. Men de fleste har faktisk en egenart.

Raumarocks egenart er de sjukt vakre omgivelsene. Og du behøver ikke å ta mitt ord for det (sjøl om jeg håper du gjør det). Da Lissie ble intervjuet under promoteringa av sitt forrige album ble hun ofte spurt om det er noen konserter hun husket spesielt. Hva nevnte hun? Raumarock, så klart.

Bryan Adams

For en del år tilbake var jeg så heldig å få intervjue Bryan Adams. Jeg spurte ham da om hans konsert på Raumarock, og han var over seg av lovord om hvor vakkert det hadde vært å spille i Rauma. Og han ga detaljer om spillestedet som tydet på at dette var ikke noe managementet hadde hvisket ham i øret før jeg kom inn.

Han husket også at han hadde fått vafler med jordbærsyltetøy under oppholdet sitt. Jeg turte ikke å spørre om de var veganske ...

Åge Aleksandersen

I bildesamlingen over har jeg samlet noen av høgdepunktene for meg over de siste ti år.

I år gleder jeg meg til å fotografere Åge Aleksandersen. Både han og bandet har rockepositurene inne.

Da jeg intervjuet ham før RaumaRock skrøt også han av festivalen.

– Å komme til Åndalsnes er utrolig fint. Det er så vakkert der, og det har alltid vært fantastisk stemning, sa han. Og fortsatte:

– Det er når man kommer til slike plasser man må ta innover seg hvor bra det er i Norge. Det finnes verre jobber enn min.

Som dere ser på bildene jeg har tatt fra Raumarock må jeg si meg helt enig med Åge. Det finnes verre jobber enn å fotografere Raumarock!