Han overtar jobben fra 1. september etter sin bror, Stein.

– Hvorfor ville du tilbake – du var redaktør i avisa fra 2000-2002?

– Jeg kjente på at tida passet godt. Det er 16 år siden jeg var i journalistikken. Jeg kjente at det passer godt til Rauma-engasjementet mitt. Lokalavisa er en så viktig aktør i utviklinga av lokalsamfunnet, og der kjenner jeg at jeg både har lyst, og har noe å bidra med.

– Hva skal du bidra med?

– Å bidra til at avisa er aktuell og «framme på stolen» med å levere nyheter og være relevant for sine lesere. Og å ta vare på posisjonen som en av Møre og Romsdals aller beste lokalaviser. Vi må jobbe med språket, med nyhetsjournalistikken, løfte videojournalistikken og fotografiet – vi skal være noe som folk gleder seg til å lese.

– Det er 16 år siden du var i journalistikken; sitter det i fingrene fortsatt?

– Jeg tror det, og jeg tror jeg har det i blodet. Men jeg er spent på det; det er 16 år siden, så ting har skjedd som jeg må inn igjen i. Jeg må lære meg ting på nytt og det har kommet nye ting som jeg ikke kan. Men jeg tror det er en sunn blanding; å ha en mediefaglig bakgrunn og et bankende Rauma-hjerte. Jeg skal bidra til at Åndalsnes Avis er ei engasjert lokalavis og skape entusiasme – samtidig som vi skal være kritiske når det trengs.

Arnt Øyvind Siem avvikler nå sitt engasjement i Siem Fyr AS, som han driver. Han skal også ut av styrevervene i Nils Heggem AS med datterselskaper, Anunatak AS og Rauma Næringslag.

– Hva med integritet; hvordan skal det gå å frigjøre seg fra disse rollene og være fri og uavhengig?

– Det vil være ei utfordring for oss i lokalavisa. Jeg har jobba de siste 15 åra tett inn mot næringslivet, så det blir å finne den rette balansegangen. Nå har jeg en helt annen rolle i lokalsamfunnet. Det skal dem jeg har jobba med stole på blir behandlet ryddig og fint, og det tror jeg folk er trygge på. Den nye rolla skal jeg ivareta på en god måte; nå er jeg mediemann og i en helt annen rolle, og den skal jeg ivareta så godt jeg kan.

– Det er naturlig med en pustepause i forhold til de tingene, og i dialog med ansvarlig redaktør. Men det skal ikke være en evigvarende karantene fra næringslivsjournalistikk, men det er naturlig at det er en pustepause, sier Siem.