– Jeg sier bare at det er når kvinner setter seg i gir, at ting skjer, sier Bente Hjertenæs i Kirkens Nødhjelp.

Takket være deres kompetanse og Ladies Circles evne til å sette ideer ut i livet, ble verdens første Kjolefjellfestival en skikkelig suksess.

Under arrangementet lørdag kveld, satt pengene løst og etter hvert som kvelden skred frem, steg også prisene under kjoleauksjonen.

Høydepunktet var da Øystein Valde- vår nye kultursjef- ble auksjonert bort til høystbydende. Etter en forførende danseoppvisning; i kvinneklær, gikk han for 550,- kroner til Ildrid Kroken.

Ordfører Lars Olav Hustad hadde lagt inn et forhåndsbud på 5.000 kroner på en av de lange kjolene på auksjonen. Ingen trodde at noen kunne matche den prisen, men med iherdig innsats av auksjonarius Wenche Aak og Nina Aandal, gikk kjolen 500.- over bud, til en dame i salen.

Ellers bød kvelden på et sterkt foredrag av fotograf MA Ortiz fra Ørsta, som fortale hva som driver henne til å ta bilder. Yvonne Wold holdt en tale for kvinnedagen der hun la spesielt vekt på rettferdig fordeling både av verdens ressurser og makt. Solbjørg Skiri var programmleder for showet, og sjefen for Kjolefjellfestivalen, Ragnhild Bakke, hadde et artig kåseri om sitt kjolemani.

Det ble også tid til flere underholdningsbidrag,  blant annet opera av Anniken Solli-Mork, sang av Signe Gjerstad og minikonsert av Stian Haugen og Svein Gunnar Rydjord.

Det var ikke mange menn i salen, forståelig nok, men fotografen Ma Ortiz hadde med seg sin kjæreste Christian Stokkevåg, som fotoassistent. Da programmet på scena var over, toppet han kvelden med å gå opp på scenen og fri.

Ma sa ja.