Sauebonde Rob Langedijk er inne i en av de travleste tidene på året:

– Hva skal du gjøre i helga?

– Nå er det lamming både dag og natt. Det er nesten som en fabrikk dette, det holder på 24 timer i døgnet, non stopp. Det går stort sett bra. Lamming er både oppturer og nedturer. Og etter hvert så blir man trøtt og sliten.

– Hvor mange dyr har du?

– Jeg har 160 dyr i fjøset, og det er 125 som skal lamme. Til nå har det kommet 105 lam totalt, og det skal komme cirka 250. Og så har jeg koppelam som tar mye tid.

– Hva er ei god helg for deg?

– Ei god helg for meg, da er det fint vær, – det må det være. Og at det blir litt arbeid i tillegg, for jeg liker ikke å sitte i ro. Men arbeid har vi. Annenhver helg er vi avløsere. Og utenom arbeid er det kjekt å ta seg en fisketur, eller noe slikt.

– Hvem imponerer deg?

– Det var et vanskelig spørsmål. Hm. Nederlandske bønder er veldig flinke til å drive stort med lite folk. De har lange dager og bra resultat. Her i Norge er man flinke til å ha dugnad. Folk stiller opp gratis og får jobben gjort. Det imponerer meg!

– Hva hadde du likt å lese om i Åndalsnes Avis?

– Nok et vanskelig spørsmål. Jeg liker å lese om folk som har vært på tur og som kan fortelle fra den. Fisketur, for eksempel, det liker jeg. Og generelt så liker jeg å lese om det som skjer i lokalsamfunnet.