Siste utstilling hun hadde på Åndalsnes, var på Rådhuset for noen år tilbake, der hennes fargeglade bilder prydet veggene på servicetorget. Etter det ble det liten tid til maling.

– Jeg åpnet Galleri Spiren i sentrum av Åndalsnes like etterpå, og det tok mye av min tid. Selv om jeg hadde atelier på bakrommet i galleriet, ble det lite aktivitet der. Plassen var for liten. Nå leier jeg imidlertid et atelier i Jernbanegata og maler femti prosent av min arbeidstid der, forteller kunstneren.

Resten av tiden går med til inntektsgivende arbeid, som hun kaller det. Noe hun har måttet dele sin kunstnerkarriere med i alle år.

Separatutstillingen består av kun nye bilder, og kunstneren kaller stilen en blanding av romantisk, figurativ og surrealistisk.

– Jeg liker å lage kaos i bildene mine og så få et slags orden i kaoset, slik at det blir harmoni. Det er ikke bare lett, ler Gunnvor.

Hun er glad i farger og er veldig opptatt av naturen rundt seg.

– Jeg er fascinert av fjella; jeg er jo oppvokst med dem. Det er fristende å male fjell fotografisk, men det er vanskelig. Derfor har jeg valgt å gjengi de på min måte, sier hun.

Musikk er en viktig del av maleprosessen, og Gunnvor mener det gjenspeiles i bildene hennes.

– Jeg må ha musikk når jeg maler, og da hører jeg på alt mulig, men helst jazz, forteller hun.

Salgssutillingen åpner på Rauma Kulturhus i dag, og vil henge i hele februar.