Steinar Dahle er oppvokst i en skytterfamilie. Både faren og broren var ivrige skyttere. Nå er det han, dattera og flere av barnebarna som gjør at Dahle-navnet fortsatt figurerer på resultatlistene.

-Jeg har ikke lagt noe press verken på de fire ungene våre eller barnebarna. Men jeg har tatt dem med dem på trening og stevner. De har kanskje blitt påvirket av at de har en far og bestefar som har brukt mye av fritiden på skyting, sa Steinar etter at Åndalsnes Avis hadde samlet tre generasjoner i Førde.

I år er det han, dattera Ann Kristin, svogeren Svein Sæterøy og barnebarna Sevrin Dahle Sæterøy og Trygve Dahle som deltar.

De to sistnevnte er fettere og henholdsvis 13 og 16 år gamle. Guttene er innforståtte med at de har en treningsjobb å gjøre dersom de skal bli god som bestefaren som har vært god helt siden han debuterte i Landsskytterstevnet så tidlig som i 1958. Neste år er det 50 år siden Steinar reiste til Trondheim for å delta i den settingen. Da bodde LSS-deltakerne i telt rundt skytterbanen. De siste åra har han, kona Svanhild og de andre bodd mer standsmessig.

Mange premier

-Det blir faktisk rimeligere å bo på hotell enn å leie campingvogn og vognplass på skyttercampen. Derfor benytter vi oss av hotell ettersom det både er lettvint og komfortabelt, sa veteranen som har hentet heim mange beger, medaljer og gavepremier i LSS. To ganger har han vært med og kjempet om seieren i veteransammenheng. Begge gangene endte han opp med andreplass. Steinar gjorde en god jobb da han innledet årets LSS med å skyte 249 poeng på bane.

-Det er nok ett poeng for lite til å ha noen som helst mulighet til å hevde seg ettersom det er tett oppunder 20 mann som har skutt 250 og det helt sikkert er noen av dem som vil fylle i finalen. Jeg burde også hatt fullt hus. Men jeg så litt «feil» på klokka og trodde jeg hadde mye dårligere tid enn jeg i realiteten hadde. Dermed ble det et dårlig avtrekk og et skudd som havnet utenfor den gode samlingen. Jeg tror det hadde vært mulig å fylle med et bedre avtrekk, sa Steinars som har vært i Førde på landsskytterstevne før.

Følger med

Både han og de andre i Holmemstranda skytterlag liker seg på LSS. Tiden går fort ettersom det skjer noe hele tiden. De er på oppe på arenaen og følger med de andre når de ikke skyter selv. De tre generasjonene samles også til felles måltid mellom slagene i Sunnfjord hvor det er over 4000 skyttere samlet. Det kunne ha vært et tredje barnebarn i aksjon i Sogn og Fjordane dersom 23 år gamle Ulrik hadde tatt seg tid til å være med. Han valgte å prioritere jobb denne gangen. Men kommer nok sterkt tilbake et annet år.