Ordførerne i Aukra, Fræna, Vestnes og Midsund har skrinlagt alternativet om storkommune i Romsdal.

Vestnes-ordføreren sier nå til Romsdal Budstikke at Rauma fortsatt er aktuell for sammenslåing, selv om Rauma har sagt nei. Formannskapet i Vestnes har vedtatt at Vestnes både skal se til Romsdal og Sunnmøre

- Vi skal utrede sammenslåing med en eller flere kommuner i Romsdal. For meg betyr dette to alternativer: Vestnes sammen med Rauma eller Vestnes sammen med Midsund og Aukra. Jeg vet at at det forrige kommunestyret i Rauma var negativ til en sammenslåing med Vestnes, men ting kan endre seg, sier han til Romsdals Budstikke.

Under Raumakonferansen i mai, da rapporten fra Telemarksforskning kom, mente begge ordførerene at det ikke ville være særlig mye å vinne på å slå sammen kommunene.

Ordføreren ser fortsatt muligheter

Rauma har vedtatt to mulige alternativer for kommunereformen: Enten å bli med som en del av en storkommune i Romsdal der flest mulig deltar, eller å stå alene. Han mener ikke at uttalelsen fra de fire ordførerne feller det ene alternativet.

– I vedtaket står det ikke alle kommuner, men flest mulig, understreker Hustad.

Ville ta opp saka på nytt

I forrige formannskapsmøte diskuterte representantene om det kan være aktuelt å ta opp igjen saka om kommunesammenslåing, etter innspill fra Ellinor Torsgård Solheim (Sp).

Hun mener det er galt at politikerne har vraket Vestnes som alternativ, når innbyggerundersøkelsen viser at mange i Rauma ser Vestnes som mest interessant.

Ordfører Lars Olav Hustad (H) mente i møtet det ikke er riktig å ta opp igjen saken på nåværende tidspunkt, da det ikke foreligger nye opplysninger i saken.

Det blir opp til Torsgård Solheim om hun vil sende en interpellasjonen til kommunestyret tirsdag.