Politiet opplyser at den foreløpige siktelsen vil komme i 14-tida søndag, etter at en mann (21) ble funnet død utenfor Åndalsnes samfunnshus natt til søndag.

Det er begjært obduksjon av den avdøde.

Det var ingen ytre skader på avdøde, som ble funnet på gata utenfor samfunnshuset.

- Det var ingen ytre skader vi kunne se. Så det er en ukjent faktor hva han døde av. Det vil obduksjonen eventuelt finne svar på, sier operasjonsleder Kjell Biesmans ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Åndalsnes Avis.

Da politiet ankom få minutter etter kl 03.30 i natt, ble de av vitner gjort oppmerksom på siktede.

- Vitner har sett eller hørt om det – eller begge deler. Det skal ha vært en konfrontasjon - den ene er han som var død, den andre er den pågrepne, sier Biesmans.

- En fysisk konfrontasjon?

- Ja. Men den taktiske etterforskningen vil vise hva vi snakker om. Og om det er en sammenheng mellom dødsfallet og konfrontasjonen er det for tidlig å si noe om.

- Har siktede erkjent å ha gjort noe straffbart?

- Han skal i avhør innen kort tid, sier operasjonslederen.

Siktede ble i morgentimene søndag transportert til Molde.

Politiet bekrefter at begge de to involverte er fra Rauma.

- Vi har ikke opplysninger som tilsier at flere har vært involvert i hendelsen, sier han.

Har ikke bedt om bistand fra Kripos

Politiet har så langt ikke bedt Kripos om bistand i etterforskningen.

- Nei, ikke ennå, sier operasjonsleder Kjell Biesmans.

Et team bestående av et ukjent antall polititjenestemenn fra Rauma lensmannskontor og Molde politistasjon jobber med å kartlegge hva som har skjedd forut for hendelsen. Både tekniske- og taktiske etterforskere er satt på saken.

Politiet mener de så langt har nok ressurser lokalt for å etterforske saken.

Russefest på samfunnshuset

Russepresidenten i Rauma bekrefter at det var en russefest på samfunnshuset lørdag kveld.

De to involverte i hendelsen skal ikke ha vært russ.

Operasjonslederen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt presiserer at det ikke finnes noen opplysninger som tilsier at det er noen sammenheng mellom arrangementet og hendelsen.

- Men i og med at det var et arrangement like i nærheten antar vi at det har vært flere vitner, og vi har snakket med flere av dem.

Politiet ber om at alle som var tilstede på det aktuelle stedet melder seg for politiet. Det samme gjelder personer som har observasjoner eller annen informasjon som kan være relevant for etterforskingen. De ber om at politiet får vurdere hva som er relevant og hva som evt. er kjent for politiet.