LOs Sommerpatrulje besøkte hele 140 bedrifter på ytre Nordmøre denne uka, 11 av de fikk de ikke innpass på av forskjellige grunner. 31 % av bedriftene brøt lovverket og det meste handlet om manglende arbeidskontrakter og mangel på pause.

LOs Sommerpatrulje oppdaget også at ganske mange jobbet lange dager uten pauser, spesielt i butikk og restaurantbransjen.

Unge ansatte under 18 år, skal ha en 30 minutters pause ved arbeid på 4,5 timer. Er en ansatt over 18 år så skal en ha en pause etter 5,5 timers arbeidsdag. Dette var det ikke mange som fikk til, spesielt i Kristiansund. LOs Sommerpatrulje la merke til at dette var på grunn av at mange jobbet alene, eller at det var svært underbemannet i mange butikker og restauranter.

- Vi møtte også på en sak der en ansatt hadde fått sparken uten noen form for forvarsel, fordi en hadde for dårlige salgstall. Dette vil bli rapportert til Arbeidstilsynet. Etter Arbeidsmiljøloven så skal en ansatt bli innkalt til et drøftelsesmøte før avgjørelse for oppsigelse, slik en kan påvirke avgjørelse og eventuelt forbedre seg. AML § 15-1, heter det i ei pressemelding fra sommerpatruljen.