Fredag ble det klart at Sunndal-selskapet Bratseth AS får kontrakten med å montere de nye, smarte strømmålerne.

Det er Smart Strøm Nordvest (SSNV), en allianse mellom ti nettselskaper i Møre og Romsdal, som har inngått kontrakten. Nettselskapene som er med i alliansen er: Istad Nett AS, Mørenett AS, Nesset Kraft AS, Nordmøre Energiverk AS, Nordvestnett AS, Rauma Energi AS, Sandøy Energi AS, Stranda Energi AS, Sunndal Energi KF og Sykkylven Energi AS.

I en pressemelding skriver SSNV at i perioden fra og med 2016 til og med 2018 vil cirka150.000 målere bli byttet ut med nye smarte målere i områdene til de ti nettselskapene.

"Det vil bli gjennomført en pilot i to nettområder i andre kvartal 2016, som vil omfatte cirka 1.000-2.000 målepunkter. Etter gjennomført pilot vil det bli en nøye evaluering før hovedmontasjen av nye målere starter i tredje kvartal 2016", skriver de.

Og de lister opp fordelene med de nye målerne:

"For nettkundene vil nye målere bety at de slipper å lese av strømforbruk og at det strømforbruket som står på fakturaen vil være eksakt det som er brukt. I tillegg vil de nye målerne gi kundene muligheter for styring av sitt strømforbruk gjennom tilgang til måleverdier via et grensesnitt på målerne. Etablering av et slikt grensesnitt ligger også i kravet fra myndighetene."