Det er Møre og Romsdal husflidslag, som er vertskap for landsmøtet, som har lagt opp til en rekke kulturaktiviteter for deltakerne.

– I en sånn sammenheng er en utflukt til Rauma Ullvarefabrikk uunngåelig, skriver Helene Henriksen, presseansvarlig i husflidslaget, i en e-post til Åndalsnes Avis.

Sølvi Kittang Alnes i Rauma Husflidslag er enig.

– En attraksjon

– Hovedmålet for disse deltakerne som kommer hit er å få se en norsk fabrikk som lager garn. Få se hvordan det gjøres, og ikke minst se strikkemaskinene. Vi som bor her har kanskje litt lett for å glemme hvor spesielt det er, men det er en attraksjon. Det vil bli fantastisk for dem å se! sier hun.

De 130 deltakerne, som kommer fra hele Norge, kan ifølge Kittang Alnes forvente seg en varm velkomst når de kommer lørdag 2. juni.

– Vi i Rauma, Veøy og Måndalen Husflidslag er blitt utfordret til å skape ei ramme rundt dette besøket. Det skal vi gjøre gjennom en markedsdag ute på plassen foran fabrikken, forteller hun.

– Alle velkommen til marked

– Leikarringen kommer for å danse, og spelemannslaget skal spille ved åpninga. Og vi i Husflidslagene skal vise fram det vi driver med, som lefsebaking, bunadsøm, redesign og quiltegruppe. Vi har også ei aktiv tregruppe som lager kniver, pil og bue, – de kommer også. Og så har vi i Rauma husflidslag ei fantastisk gruppe, Ung husflid. Der er et veldig populært tilbud for barn i alderen 4. til 6. klasse. De kommer også for å bidra, forteller Kittang Alnes og legger til at Hau’n håndlaga også kommer for å bidra til markedet.

– Og så kommer det elever fra kokkelinja på Rauma videregående skole for å serverer mat til deltakerne i kantina.

Hun ønsker alle raumaværinger velkommen innom for å se.

– Men dette blir ikke et tradisjonelt marked. Det blir litt for salg, som lefser og Rauma-votten. Men markedet er mer for å skape ei ramme rundt besøket til landsmøtet og for å markedsføre det vi driver med, forklarer hun.