Åndalsnes Avis møter to spente 6-åringer før første time. De viser fram sine nye skolesekker mens de venter på at det skulle ringe inn.

– Vi har gledet oss lenge til å begynne på skolen. Det blir spennende, sier Tolomine Valseth Hoel og Eline Eidem Morstøl.

– Alle er like viktige

Mens 7.-klassingene starter skoleåret med et brak og dro rett på leirskole, samler resten av elevene seg i skolegården. Rektor Kim Hugo Nyheim ønsker alle velkommen. Aller hjerteligst velkomst får de 34 førsteklassingene og de seks nye elevene på de andre trinnene.

– I år er vi ni elever flere enn i fjor, og til sammen er vi 207 store og små som skal være sammen her på Isfjorden skole hver dag, sier Nyheim til elevene.

Han forteller videre at han synes han er heldig som får være rektor for så mange flinke og blide elever.

– På Isfjorden skole er alle like mye verdt, og vi respekterer hverandre. Alle er like viktige, og vi skal tåle at vi er forskjellige, sier han.

Fine klasserom

Etter velkomsten kan alle elevene få komme inn i klasserommene sine. Førsteklassingene har klasserom på Samfunnshuset.

– Det er klart at vi ønsker å få alle inn under samme tak, men forholdene skal ligge godt til rette for at alle skal ha det fint nå også, for vi har fine klasserom og flinke lærere. Vi kan ikke skylde på bygningene hvis elevene ikke har det bra på skolen vår, sier Nyheim.

Isfjorden skole har i år 179 elever.

– At vi blir flere synes jeg så klart er bra, smiler rektoren.

I 1B finner elevene raskt sine nye pulter og alle synger sangen «Første dag i første klasse». Kontaktlærer Tove Merete Bøe lover at de skal synge den sangen mange ganger i løpet av året. Så får alle utdelt «Alt-mulig-boka» til å tegne og skrive i.

En litt utålmodig hånd skyter snart i været.

– Skal vi lære noe nå?

Kim Hugo Nyheim ønsker elevene ved Isfjorden skole velkommen. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Kim Hugo Nyheim forteller elevene at han synes han er heldig som får være rektor for dem. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Klasse 1B blir vist til klasserommet av kontaktlærer Tove Merete Bøe. Foto: Stine Vandevjen Olsen