Det var tirsdag i forrige uke at Espen Ruud var på jakt i Lordalen i Lesja. Hunden Raisa, som Espen har jaktet sammen med i 12 år, gikk på en hare mot en fjelltopp i retning Skjåk.

– Jeg kunne spore henne i tre-fire timer og lette att og fram i dette området før alle signal fra henne ble borte ved femtida på ettermiddagen, forteller Espen Ruud, som bor på Åndalsnes. Han forteller at det gjør vondt å tenke på at hunden nå trolig befinner seg levende, alene i fjellet.

Håp

Men Ruud har ikke gitt opp håpet. Til helga har han tenkt å ta turen over fjellet mot Skjåk for å lete og han håper at mange jegere i området vil øke muligheten for at Raisa kan bli funnet.

– Det er i grunnen ganske rart det hele. Hun har aldri blitt borte før. Jeg tror hun var sliten og at hun på grunn av det fulgte andre spor da hun skulle prøve å finne meg igjen. Problemet nå er at hun kan ha gått overalt, sier Espen Ruud.

– Hvordan kan hun klare seg?

– Vann er det overalt, og så må det være å finne ett eller annet kadaver. Hun er glad i folk, men litt skeptisk til fremmede. men hun kommer nok om hun blir tilbudt mat, sier Espen Ruud, før han gir følgende beskrivelse; Raisa er en harehund og har fargene svart, brun og hvit.

Raisa Foto: Privat