Aldri før har så mange søknader om hjelp fra julegryta i Rauma kommet inn. I morgen, onsdag 17. desember, skal 50 ønsker om mat til jul oppfylles. Tirsdag ettermiddag ble kassene gjort klare. Varene er kjøpt inn i lokale dagligvareforretninger.

- Jeg kjente det i brystet da jeg så hvor full postkassa var av søknader, sier Vike.

Alt fra enslige til barnefamilier med opptil tre barn har søkt.

- Noen velger å sende noen andre til å hente for seg, og 12-13 kasser skal vi kjøre ut sjøl. Men alt blir borte i løpet av et par timer, forteller Vike.

Håper på 120.000 kroner

Ei dame i Rauma har strikket over 40 par sokker, og ga dem til Frelsesarmeen. Nå blir de lagt i kassene med mat som skal deles ut Foto: Anders A. Hagen

Foreløpig har det kommet inn drøyt 84.000 kroner i julegryta i Rauma og Vike har godt håp om å nå tallet fra i fjor, som var noe over 120.000 kroner. I tillegg har mennesker kommet med diverse gaver. Blant annet har ei dame i kommunen strikket mer enn 40 par ullsokker, som hun leverte til armeen. Disse finner nå også vegen ut til dem som har søkt. Og fra dagligvareforretninga på Mittet kom det nettopp en konvolutt med 5000 kroner.

- Det strømmer på jevnt og trutt. Det er veldig hyggelig.

- Alle som søker om hjelp har reelt behov?

- Ja. Vi er et lite samfunn. Vi kjenner alle. Og hvis ikke, så vær så god, tenker jeg.

- Vi er glade for å kunne være der for dem, og det er nok en terskel å gå over å søke, uansett.

Vike viser fram dataregisteret som viser alle detaljer om innsamlingsaksjonen. Foreløpig er 114 vakt-timer ved gryta unnagjort. Disse er fordelt på 56 vakter.

- Vi fortsetter med julegryta til lille julaften, forteller Vike.