- Mange lurer nok på hva GongPuja er, og da er det fantastisk at 26 stykker hadde tatt turen innerst i Vengedalen for å sove ute ei regnvåt natt. Det var tre Gongmastere som hadde kommet for å spille for oss, Tor Arne Håve, Øystein Rydal og Sylwia Pozlotka, som bor i Molde. De som kom for å overnatte, lå i to lavvoer, samt noen telt i tillegg, forteller hun videre.

KongPuja betyr overnatting utendørs til lyden av gonger gjennom hele natten. Flere gong-mestere lar gongene lyde gjennom hele natten. En særegen og unik opplevelse der dype vibrasjoner fra gongene gir en spesielt god avspenning.

Besøkte Morten

- Aller føst, før de begynte å spille, gikk gongmester Tor Arne og Sylvia opp til Morten Nygård som sitter på fjellhylla si hele uka (nå bør folk ta med ved også, i tillegg til mat og drikke. Varm mat er det beste, for han har blitt veldig våt…) Tor Arne og Sylwia hyllet Morten ved å spille for han på små gonger de tok med opp, samtidig som de satte i gang arrangementet, sier Gunn N. Morstøl til Åndalsnes Avis.

Spilte hele natta

- Når de var nede igjen og vi hadde lagt oss til rette, begynte de å spille. Den første sekvensen spilte alle tre, utover natta byttet de på å spille. Jeg var mye våken, lå badet i lyd, lydbølgene går gjennom kroppen, og der mellom fjellene var det en fantastisk opplevelse. Vi hadde jo naturens lyder sammen med lyden av de 3 store gongene.  På morgenkvisten våkna jeg og ble liggende fascinert og lytte til den myke, forsiktige lyden av gongene… Den som spilte, spilte veldig forsiktig, og på lag med lyden av elver og regn. Det var så vakkert at jeg måtte titte ut for å se hvem som spilte. Det var Sylwia. Kl 06.35 stoppet hun, og krøp inn i teltet for å sove. De fleste av oss sov eller hvilte en stund til før vi stod opp, forteller Gun på onsdag - et stykke ut på dagen...