– Det var alltid planen at jeg skulle flytte hjem, men det ble litt tidligere enn forventet. Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, smiler Live Amundsen (27 år).

Hun har de siste fire åra bodd i Oslo der hun har studert økonomi og administrasjon på BI. Siste tiden har hun jobbet i Nordea Finans.

– Mix-kiosken har vært mitt andre hjem og jeg har vokst opp med godteri til frokost.  Jeg har også drevet Mix kiosken 3 år tidligere, men det er først nå jeg får det fulle og hele ansvaret. Jeg vet det blir en vanskelig og stor jobb. Men med gode ansatte håper jeg dette kommer til å bli bra, sier hun optimistisk.

Hun tar over 1. juni som tredje generasjon Amundsen. Det var hennes bestemor Inger Amundsen som startet det hele.

– Hun kjøpte opp Alf Sprakhaugs butikks om lå der Intersport ligger i dag, og flyttet butikken til der Mix ligger nå – for 46 år siden. Hun drev den i 15 år, forteller Arne Amundsen som er far til Live.

Han overtok driften etter sin mor og drev i hele 25 år før han ga seg.

– Da tok ekteparet Slettebø over i driften i vel ett og et halvt år. Ivar Gjerset Sekkenes som slutter nå, har vært driver i vel to år, forteller Arne.

Han skal ikke ha noe med driften å gjøre nå, annet at han kan gi råd og tips hvis dattera ønsker det.

– Det er fint å ha en familie bak, og jeg har lært av de beste, sier Live.

– Hvilke forventninger har du?

– Det blir mye arbeid. Jeg trenger litt tid til å bygge opp igjen kiosken slik den var. Jeg må få kontroll på driften og butikken og ta det derfra, sier hun og forteller at det også vil bli en del oppgraderinger og forandringer på sikt.

– Vi kommer til å lysne inntrykket litt ved å male opp taket ved inngangspartiet hvitt. Og etter hvert vil fasaden bli flislagt. Vi har store planer, smiler Live.

– Tilbudet i kiosken vil bli det samme?

– Det vil bli litt mer lunsj-tilbud, men først må jeg rydde og få oversikten. Rikstoto og Tipping vil fortsatt være her. Der har jeg de faste tippegutta som jeg kjenner fra før, og jeg tro de gleder seg til jeg skal ta over.

– Hva med ansatte?

– Jeg må nok ha en del nå mot sommeren: iallfall 3 - 4 stykker for å slippe å jobbe 24 timer i døgnet selv. Men det er viktig å spare mest mulig til vintersesongen. Da er det jo veldig dødt her i sentrum, sier Liv.

Live Amundsen skal drive Mix kiosken videre – tredje generasjon Amundsen. Far, Arne, drev i 25 år tidligere og hans mor, 15 år før det.- Nå er det Lives tur, sier han. Foto: Evy Kavli