Den norsk-amerikanske filmen om basehopperen Carl Boenish som omkom i Trollveggen i 1984, nærmer seg å bli ferdig. Denne uka har et produksjonsteam fra både Norge og USA vært på plass i Rauma for tredje gang. Denne gangen er det blant annet moderne basehopping med wingsuites som skal foreviges og skal bli en del av den 90 minutt lange filmen.

– En film for kinoer, men også for NRK for å sendes på tv, forteller Løge. Flimmerfilm har vært med i samarbeidet om denne filmen i tre år sammen med de amerikanske produsentene. Flimmerfilm har stått for all filmingen i Norge.

-A very emotional film, forteller producer Eric Bruggemann og viser til at filmen blir en blanding av nye opptak og de gamle opptakene som ble gjort av Jean og Carl Boenish. Filmen blir på mange måter et portrett av de to som regnes som basehoppingens grunnleggere. De to satte sammen verdensrekord i et felles hopp i 1984 før Carl dagen etter omkom under et hopp alene.

Lokale folk

Det er gjort en rekke intervjuer som blir en del av denne filmen. Både Anita Grüner som var vertinne for ekteparet Boenish på Åndalsnes, og Fred Husøy som var kjentmann og viste veg i fjellet, er intervjuet og blir med i filmen.

– Dette blir ikke en film for spesielt interesserte, men en sterk film som vil bevege alle, mener Lars Løge og forteller at han drømmer om en stor happening under Trollveggen når filmen skal lanseres i Norge. Først skal den derimot vises på kino i USA før den blir klar for visning her i landet.

Løge forteller også at Flimmerfilm står for rundt en tredel av budsjettet for denne filmen. En norsk kostnad på rundt tre millioner kroner dekkes blant annet med støtte fra Norsk filminstitutt, Vestnorsk Filmsenter i tillegg til håp om sponsing.

– For oss har det på alle mulige måter vært spesielt å være med på denne filmen. Både når det gjelder spektakulære opptak og når det gjelder samarbeidet med amerikanske produsenter, avslutter Lars Løge.