Fredag kveld kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Rauma. Han tas imot av ordfører Lars Olav Hustad når han ankommer med toget på Åndalsnes. Statsråden tar togturen blant annet for å sette seg inn i forholdene rundt Raumabanen. Han skal deretter overnatte på Åndalsnes før han lørdag morgen reiser til Runehamartunnelen sammen med redningsetatene. Her vil ministeren bli vist koordineringssenteret og få se hvordan en brann håndteres i praksis.

Deretter forlater Solvik Olsen Rauma og setter kursen mot riksveg 70 og området Tingvoll-Meisingset. Han skal natt til søndag overnatte i Molde, men skal på vegen dit også ha med seg «ytre strøk» med blant annet stopp i Bud på programmet.

Søndag starter med ferje Molde-Vestnes for ministeren igjen kommer til Rauma. Da er det E-136 som står i fokus med Veblungsnes og prosjektene Fantebrauta og Dølsteinfonna samt den nye kontrollstasjonen på Marstein. Deretter skal han få et innblikk i Nasjonal turistveg over Trollstigen og stopper blant annet i Isterdalen hos Edmund Meyer som vil orientere om Trollstigen drift. Videre går turen til Geiranger der det blant annet Region midt vil arrangere samordnet kontroll av spesielt busser over to dager. Det ligger dessuten fire skip i Geiranger med et samlet passasjertall på 3.700 passasjerer.