Isfjorden sitt herrelag vant en knusende seier over Meek på lørdag. Om det ble åtte eller ni null til slutt vet ikke kaptein Jan Roger Brokstad. Han vet bare at det ble en storseier etter at det sto 0–0 til pause.

Isfjordens A-lag i år er på mange måter historisk. For det aller meste består laget av isfjordinger slik det alltid har gjort, men i år kompletteres laget av både en islending som har flyttet til bygda og to eritreere som har kommet til Rauma som asylsøkere.

– Det begynte egentlig i vinter mes vi ennå trente inne, forteller Jan Roger. Klubben og laget ble kontaktet av flyktningekonsulent Gunhild Dahle fordi det var en gjeng som hadde lyst til spille fotball.

– Fem seks personer har vært med oss på trening og vi har fått spillergodkjenning for to av dem. Det var sportslige kvaliteter som har vært utgangspunktet for hvor vidt vi kan ha de med på laget, men trening får alle være med på, forteller Jan Roger som i kraft av å være kaptein og å bo på Åndalsnes også har blitt sjåfør for gjengen med privatbilen sin.

– De har lært seg en del norsk allerede så det går i grunnen greit å snakke sammen. Jeg oppfatter det som om fotballen er en fin arena for å bli kjent, sier Jan Roger og legger til at fotball er et internasjonalt språk som alle kan.

– Ingen har vært med på noe særlig organisert fotball før, men det har gått seg til etter hvert, sier Jan Roger. Det hører også med til denne internasjonale fotballhistorien at motstanderen Meek har fem asylsøkere med på laget.