Mini-Con er et arrangement som foregår siste fredag i hver måned på Rauma kulturhus.

Nerdete

– Det må vel være lov å si at det er en samling for folk som er litt nerdete av seg, sier Thomas Trana, leder, høvding og løpegutt for Rauma Mini-Con, men legger til ta det er åpent for alle og at de som kommer har en rekke ulike fritidsinteresser.

På samlingene kan deltakerne få dyrke interesser for tv-spill, bøker, tegneserier, filmer, brett- og rollespill og det å kle seg ut i kostymer.

Det har også vært filmmaraton med Harry Potter-filmer og Star Wars.

Bli programmerer

Fredag 2. og lørdag 3. juni kan 20 ungdommer å lære seg å programmere spill på Spillprogrammeringsverksted.

På fredag lærer man å bruke Pico-8, som er en «alt i ett»-editor for å lage små spill som ser ut som gamle klassiske spill fra 80-tallet. På lørdag begynner på egne prosjekter basert på hva man lærte dagen før.

Framtidig yrke?

Tanken er å inspirere ungdommene til å velge programmering i utdanningen.

– Det er derfor en del lokale bedrifter sponser oss med lokaler, mat og drikke, sier Trana.

– De ser på det som en investering i håp om at ungdommene skal komme tilbake og tilføre kunnskapene sine inn i lokalt næringsliv.

Bondesjakk

Mini-Con hadde også programmeringskurs i 2016.

– Da skulle ungdommene programmere bondesjakk. De lærte hvor mye logikk som ligger i et dataspill. Hva skjer dersom spilleren gjør et visst trekk og så et annet. Hva må da forandres på og så videre. Men alle fikk det til. Jeg tror dette kurset blir like artig, og de som var med på forrige kurs vil få forrang.

Påmelding

For å bli med må man melde seg på Mini-Cons hjemmeside fra 14. mai. Instruktør og primus motor for hele arrangementet er John Edvard Reiten.

– Kanskje vi kan få et programmeringsmiljø oppe og stå her i Rauma? Det er håpet vårt, sier Trana.