- Det har vært rett utrivelig og er det også ennå, sa Arvid Gjerde fra Innfjorden da Åndalsnes Avis snakket med ham litt over klokka 14 på 1. juledag.

- Jeg fryktet ødeleggelser da jeg så det værvarslet, sier han videre og legger til at det blåste kraftig gjennom natt til 1. juledag. Rundt klokka ni 1. juledag og litt utover formiddag skjedde ødeleggelsene.

Ødeleggelser

Hos Arvid Gjerde har tuntreet som har stått der i mye over 50 år spjæret seg; det har Arvid & Co nå bardunert med stropper og ved hjelp av traktor håper de at det står til vinden roer seg slik at får tatt ned treet; det er nemlig tapt for alltid.

- Treet stod akkurat slik også for 50 år siden da jeg var guttungen. Hvor gammelt det er vet jeg ikke. Men nå er det i alle fall ødelagt, sier Arvid Gjerde.

Flere andre trær hadde også blåst overende andre steder i Innfjorden.

- Hos en av naboene ble den ene garasjeporten revet av hengslene og kastet bort mot vegen gjennom bygda. Og hos en annen nabo ble campingvogna kastet opp i lufta og ble liggende med hjulene i været. På fire av husene som hører oss til at vi vært på takene for å redde takstein med mer; det har ikke vært noe hyggelig arbeid i vindkastene. Og på en gard vi har på Bø har deler av taket løsnet, forklarer Arvid Gjerde.

Han legger til at slik vinden kastes melom fjellene nå så oppfordrer han ingen til å oppholde seg ute; det er også  ulike gjenstander som blåser gjennom lufta.

Ødela to vogner

Byggfirmaet til Tommy Jensen er opptatt med å sette opp boliger ikke langs unna E-136 gjennom bygda. Her har to vogner som selskapet hadde stående veltet og blitt delvis ødelagt. Åndalsnes Avis fikk ikke kontakt med Tommy Jensen på 1. juledag.

Det er ellers kommet varsel om at en stolpe som fører lavspenten gjennom bygda knekt, men det skal fortsatt være strøm i kablene som altså ligger på bakken.

- For oss tar denne vindretninga skikkelig hardt, det vet vi fra før. "Dagmar" i romjula for to år siden tok ikke i nærheten på samme måte her hos oss; da blåste det nemlig sørveest. Det er sørøsten som tar hos oss, sier Arvid Gjerde som håper det roer seg utover dagen 1. juledag.