Etter til sammen 28 år som ansatt i Åndalsnes Avis har Lars Smisethjell valgt å søke andre utfordringer.

Han begynner som markedssjef i Rauma Energi.

- Jeg har kommet til et punkt i livet der jeg måtte vurdere om jeg skulle være redaktør for resten av livet, eller om jeg skulle prøve noe annet. Disse tankene har kommet litt over tid, og når tilbudet dukket opp nå, så valgte jeg å takke ja til det, sier han.

Han presiserer at han trives svært godt i avisa, og at han overhodet ikke har hatt hastverk med å forlate redaktørstolen.

- Det har vært et vanskelig valg. Jeg har hatt et stort engasjement for avisa, og det kommer jeg nok til å fortsette å ha. Men jeg vet samtidig at jeg ville angret om jeg ikke takket ja til denne stillingen. Jeg tror det blir veldig spennende å jobbe med denne lederstillingen for Rauma Energi, sier han.

De ansatte i Rauma Energi og Åndalsnes Avis ble informert om jobbskiftet tirsdag.

- Min holdning er at ingen er uerstattelig. Og det er slett ikke jeg heller. Jeg er sikker på at styret i avisa vil finne en god arvtaker til jobben, sier han og legger til at de ansatte på avisa har vært en viktig del av den positive utviklingen.

11 søkere til jobben

Lars Smisethjell overtar stillingen som markedssjef etter Sverre Bersås. Bersås begynner som daglig leder hos Aak Safety AS.

Det var 11 søkere til stillingen som markedssjef, og administrerende direktør i Rauma Energi Alf Vee Midtun forteller at det var mange kvalifiserte søkere.

- Vi er glade for at han takket ja, og vi har stor tro på ham i jobben som markedssjef. Vi tror han blir en styrke for organisasjonen, sier han.

Han forteller videre at valget falt på Smisethjell blant annet fordi han har lang erfaring som leder og er god på merkevarebygging.

- Han er også svært godt kjent i kommunen og med kundemassen vår. Dette er en ny bransje for Smisethjell, men det er også mye felles. Avisa og bransjen har gått igjennom store omveltninger de siste åra, og det kommer omstillinger også hos oss i framtida. Der tror jeg Smisethjell vil ha mye å bidra med, sier han.

Stillingen utlyses

Smisethjell har seks måneders oppsigelsestid i Åndalsnes Avis, men er innstilt på å begynne noe tidligere i Rauma Energi dersom det er praktisk mulig.

Nå begynner jobben med å finne hans erstatter i avisa.

- Vi vil begynne prosessen med å finne ny redaktør og daglig leder rimelig snart, forklarer styreleder i Åndalsnes Avis, Ole Bjørner Loe Welde.

Han tror at redaktørjobben vil være attraktiv for mange søkere.

- Vår erfaring er at det er mange som er på jakt etter en slik jobb i bransjen, og vi har derfor stor tro på at vi skal få kvalifiserte søkere til stillingen, sier han.

Han legger likevel ikke skjul på at han synes det er trist at redaktøren slutter.

- Lars har gjort en veldig god jobb som redaktør. Han har bidratt til å gjøre Åndalsnes Avis til et sterkere mediehus, også digitalt. Han vil bli savnet, sier han.