Torsdag sist uke ble fylkesfinalen for elevbedrifter avholdt på Molde. 67 elevbedrifter deltok i mange ulike klasser.

Fire bedrifter går videre til NM på Lillestrøm i april, men det er kun vinneren av prisen for beste og mest innoative produkt/tjeneste som går direkte til det norske mesterskapet.

De 3 andre velges ut blant de andre vinnerne.

Tok kontakt

Det var i januar at sju jenter ved Stranda videregående skole, som kaller seg for Designentreprenørene UB, henvendte seg til bedriften i Innfjorden.

– De spurte om vi kunne hjelpe dem med en prototype av ett elevbord de hadde tegnet. Torsdag fikk både Stranda-jentene og vi på Grande lønn for strevet da elevene vant klassen og gikk direkte til NM. Det er vi selvsagt stolte over, sier daglig leder Torbjørn Hjelden hos Grande Trevare AS til Åndalsnes Avis.

Juryens begrunnelse

Juryen bak Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal besto av Olav Smørdal (Fjord1), Kristian Ohr (LBO), Kamille Bjørkvoll (Norske Shell) og Jonas Hallberg Eggen (Inventas).

I sin begrunnelse for valg av vinner av beste innovative produkt 2013 heter det: "Høy innovasjonsgrad som løfter et i utgangspunktet tradisjonelt produkt. God design med godt integrerte funksjoner. Ungdomsbedriften har etablert kontakt med allerede eksisterende leverandører på markedet, og har dermed gode muligheter for kommersialisering".

2. plassen gikk til Find It, Atlanten videregående skole (Kristiansund) og 3. plassen gikk til Concreto Design, Ålesund videregående skole. Lars Smisethjell