– Jeg har i natt ligget på Wonderland madrass på Aak Hotel og det har bare vært helt fantastisk. Ikke for å snakke om den fantastiske suppa jeg fikk i går kveld, skryter Ingebrigt Steen Jensen av en lokal bedrift i sitt innledende inspirasjonsforedrag til deltakerne på Raumakonferansen tirsdag.

Han synes det var morsomt å se at visjonen som han på en måte var med i starten på for ti år siden, lever fremdeles i beste velgående og har stor betydning for lokalbefolkningen.

Steen Jensen tok for seg tre viktige trekk som gjør en bedrift eller samfunn til det aller beste.

– Det er Harvard Universitet i USA som har forsket på dette og kommet fram til at de tre viktigste punktene for å ha suksess er ideologi, historie fortelling, og kulturtilknytning. Ideologi er den grunnleggende faktoren og da er det viktig å ha klarhet i tre ting; hvorfor er vi her, hva står vi for, og hvor skal vi hen, forklarer Steen Jensen engasjert.

Han synes Rauma har gjort en bra jobb der i forhold til vår visjon, og trekker fram verdiene i vår visjon- samarbeid, ekte og raus – som gode beskrivelser av hvilket samfunn vi vil ha.

Han påpeker også at man ikke bare må ha en kommune for tindebestigere – da blir det ikke vekst - men også legge til rette for enkle naturopplevelser.

– Og man må tørre å satse på store prosjekt. Det har dere klart bra - som Romsdalstrappa og jobben mot fastlandsforbindelse til Molde. Dere vet hvor dere skal i Rauma, mener Steen Jensen.

Men ikke minst må man unne hverandre alt godt, og ha en kommunen som folk liker å høre til, mente Steen Jensen blant annet.

Vi kommer tilbake til flere detaljer i en større reportasje fra Raumakonferansen i torsdagsavisa.