- Krysser du en gate eller gårlangs en vei i mørket, må du sørge for å bli sett! Det gjør du bestved å bruke refleks, som reduserer risikoen for å bli påkjørt medhele 85 prosent, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i TryggTrafikk.

Som fotgjenger er det lett å tenke at, "fordi jeg serbilen, ser den meg". Kun fem prosent av alle fotgjengere som blirpåkjørt og skadet bruker refleks. Nylig var det refleksens dag.

-Nå er det så mye som skjer både i politikken og ellers i verden, atdet er viktig å ikke bli ihjelkjørt, sier Ellinor Torsgård Solheim,på vei hjem fra butikken på Vågstranda sammen med sin mann FrankRobert.

Nylig sendte Trygg Trafikk i Møre og Romsdal ut enpressemelding, som også gjelder syklister uten lys og refleks.Minimumskravet er godkjente lys på sykkelen.

- Altfor mange sykleri mørket uten tilstrekkelig lys og refleks på sykkelen. Sammenønsker vi å rette søkelyset mot dette problemet. Vi er politiet,ambulansetjenesten, lastebilnæringen, Møre og Romsdalfylkeskommune/Fylkestrafikktryggingsutvalget og Trygg Trafikk, sierdistriktsleder i Trygg Trafikk Møre og Romsdal, Erik Hartmann. somopplyser om en pressekonferanse på Fylkeshuset i Molde påførstkommende onsdag.