På den tidligere kirketomta på Åndalsnes er arbeidet i full gang med å ferdigstille byparken før åpningen på lørdag formiddag.

– Det ser ikke spesielt ferdig ut, men det blir, sier kommunegartner Anne Lise Larsen og legger til at parken vil inneholde noe for enhver.

– På det midterste område er det tilrettelagt for leik, opphold og mulighet for arrangement. Det er også laget til en hageavdeling med frukttrær, bærbusker og grønnsakhage. I grønnsakhagen er det satt av en del til at private kan leie parseller, og en del til skoler og barnehager, forklarer Larsen. Myra barnehage har allerede satt poteter i en bit av grønnsakhagen.

Det blir også et annerledes plantebed og ny belysning med lysstolper i parken.

– Lysene vil forhåpentlig bidra til at folk bruker parken utover høsten, legger kommunegartneren til.

Midt i parken ligger det også et stort, nedhogd tre. Dette skal, ifølge Larsen, brukes under Fjellfestivalen. Under festivaluka inviterer nemlig den franske kunstneren Olivier Ledoux alle over 10 år til å bli med på å lage treskulptur.

– Treskulpturen skal bli en del av parken når den er ferdig, sier hun og fremhever at det er kjempeartig at Fjellfestivalen har valgt å legge Standplass til den nye byparken.

Den nyanlagte trappa fra Sakariasgata gir folk enkel tilgang fra sentrum opp til parkområdet. Det er Brastad Skipservice AS fra Tresfjord som har stått for konstruksjonen og monteringen.

- Trappa er snart ferdig og klar til bruk. Vi håper folk vil ha god nytte av den, sier daglig leder Pål Olav Bjermeland mens han gjør siste finpuss på ståltrappa.